Søt helgeslutt

Jeg er veldig glad i sjokolade – litt for glad i, faktisk. Og når jeg en sjelden gang spiser på restaurant er opplevelsen komplett hvis det finnes sjokolademousse på dessertmenyen.

Siden det er farsdag i dag, så har jeg (tross mine aversjoner mot slike feiringer) slått til og laget stor middag med dessert. Så ble vel pappan i huset litt glad, vel?

Sjokolademousse – nam-nam!

Og for andre søtmonser; her er oppskriften jeg brukte:

(Denne oppskriften fyller 8 romslige dessertglass)

3 dl kremfløte
250 gr lys kokesjokolade
(fordi jeg er mest begeistret for den lyse – men du kan godt bruke mørk eller hvit)
3 egg
100 gram melis

Pisk luftig krem av fløten. Smelt sjokoladen i vannbad. Skill eggeplomme og eggehvite og pisk eggehviten stiv med melis. Den smeltede sjokoladen røres forsiktig sammen med eggeplommene. Deretter vendes kremen inn i blandingen, og til slutt eggehviten. Hell moussen i serveringsglass eller skåler. Den skal stå kjølig i minst to timer før servering, og kan godt lages dagen i forveien. Serveres med en liten kremdott og pyntes med fint strimlet appelsinskall eller mynteblad.

4 thoughts on “Søt helgeslutt”

 1. Ooohh la la…Det der så vanvittig godt ut. Nam nam..Jeg elsker også sjokolade.Og nå fikk jeg vann i munnen.

 2. Hei Grete!

  Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

  Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

  Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine nettsteder.

  For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Ha en fin dag!

  Vennlig hilsen,
  Elin
  Alleoppskrifter.no

 3. @Elin

  Hei Elin,

  dette var både overraskende og smigrende. Dere er selvfølgelig velkommen til å linke til min blogg om dere ønsker det, men jeg må gjøre oppmerksom på at oppskrifter hører til blant sjeldenhetene her – jeg blogger nok mest om hverdagslige trivialiteter. Jeg vil likevel gjerne linke til dere, for her er det jo masse snaskens å finne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *