Nostalgiske strikkeplaner

Jeg tror dette var den aller første genseren jeg strikket – etter kraftig inspirasjon fra min tante. Jeg var antagelig rundt 10 år og umåtelig ivrig. Mamma kjøpte garn og jeg husker at det var da jeg knekte mønsterstrikkekoden. Jeg var uendelig stolt over å bruke en genser som var egenprodusert. At jeg i farta startet omgangene med mønsterborden midt foran oppdaget jeg ikke før langt senere, pyttsann…

islandsgenser
Den mørkeste genseren skal bli min igjen!

Jeg vokste sikkert ut av den relativt fort og plagget ble sannsynligvis stille avhendet. Nå er islandsstrikk i vinden som aldri før, og i mylderet av oppskrifter fant jeg denne perlen som jeg mener er nøyaktig den jeg debuterte med en gang på 70-tallet. Så nå blir det en ny slik på meg – gleder meg!

31 thoughts on “Nostalgiske strikkeplaner”

 1. Dette mønsteret har jeg lett etter. Min mormor strikket 4 slike til min familie en gang på slutten av 70 – tallet. Av en eller annen grunn passer de ikke lengre

 2. Vet du forresten om det er mulig å tak i mønsteret (forhandler). Jeg leter men finner det ikke.

 3. Hei. Så glad jeg ble når jeg endelig fant siden din, jeg har nemlig lett etter dette mønsteret så lenge, vet du hvor jeg kan få tak på det? Evt om du har en kopi jeg kan kjøpe av deg;) Ha en fin lørdag videre. Hilsen Wilhelmine.

 4. Oj! Jeg har også lett etter dette mønsteret! Gode minner fra 70-tallet og gode gamle, Fritidsgarn 🙂 Nydelig genser!

 5. Nydelig genser, har også minner om denne, og har lyst å strikke den til mine søte små, men finner ikke denne oppskriften. Hvilken forhandler er det? På forhånd takk for hjelpen..

 6. Hei. Er det mulig å oppskrift på denne flotte genseren? 🙂 Har lett etter denne for å strikke til min datter.
  Mvh
  Kristin Larsen

 7. Heia
  Tror du jeg også kunne fått oppskriften til deg,,,,
  Jeg betaler gjerne
  Mvh
  Kjersti

 8. Blir veldig glad om eg også kan få dette mønsteret, da eg ikkje klarer å finne det korkje på nettet eller i butikkar.

  Helsing
  Randi

 9. For en flott genser. Vet du om oppskrift er å få tak i? Leter etter slik genseroppskrift☺

 10. Hei

  Jeg hadde denne genseren selv da jeg var 10-12 år. Det er over 40 år siden. Har tenkt på mønsteret og genseren i mange år nå… Husker bildet fra mønsteret moren min fikk låne av Moren til en venninne av meg. Vi to hadde senere like Islandsgensere 🙂

  Ville du delt mønsteret med meg også?

 11. Hei.
  Kjempefine gensere:) hadde blitt veldig gla hvis jeg kunne fått dette mønsteret:)

 12. Åå, slikt mønster har jeg lett lenge etter. Aldri funnet det helt riktige om du skjønner. 🙂
  Vil du kanskje dele den med meg og? Betaler mer enn gjerne noen kroner altså 🙂

 13. Unnskyld at jeg også maser, men ønsker meg inderlig det mønstret jeg også….
  Godt Nyttår, forresten! 🙂

Comments are closed.