Jeg mønstrer på

til-sjosDet hadde jeg aldri trodd jeg skulle si, gitt! En slags barnslig drøm om å bli sjømann blir til virkelighet for en (relativt) kort stund. Jeg skal nemlig reise til Svalbard igjen om en måneds tid, denne gangen for å være med på legging av sjøfiberkabelen mellom Longyearbyen og Ny-Ålesund.

cable-innovator-rognanSkipet som skal legge kabelen heter Cable Innovator og jeg skal rapportere fra denne prosessen med legging av den første kabelen (av to) som er på hele 27 mil (hver) – altså litt lenger enn den trekilometeren vi håndstabla i juni. Min reise blir på to til tre uker, og jeg gleder meg som en unge! Ved å følge denne linken kan du faktisk se hvor skipet befinner seg. Bildene er tatt i juni (av Global Marine Systems) da skipet var i Rognan og lastet ombord kablene våre.

kabel-lasteromJeg må innrømme at det blir litt weird å bruke de siste dagene av sommerferien til å pakke vinterklær igjen, men det går helt greit altså. Tenk at drømmen om Svalbard igjen skal bli virkelighet – sammen med livet på sjøen! Og er du litt interessert i rapporter fra dette prosjektet, så er det bare å følge med. Så sant det er mulig å finne internettet, så kommer de her 🙂

3 thoughts on “Jeg mønstrer på”

 1. Hi There,

  I’m the Marketing and Communications Manager at Global Marine, the photos are great it would be fantastic if I could have a copy of any of the photos you take of our vessel that we could use in our marketing activity.

  Many thanks,

  Gail

 2. Hi Gail,

  you will of course receive everything of interest from us once we are on location and on the move. I do so look forward to this voyage!

 3. Jeg hopper og danser på dine vegne – for en eventyrlig sommer!
  Dette fortjener du, snakk om å levva livet..
  Klæmmm fra tante (og onkel Knut som alltid er med).

Leave a Reply

Your email address will not be published.