Crazy-strikk av vamsegenser

Sondre ønsket seg en svalbardgenser, sånn omtrent som de jeg har strikket tidligere. Og det skulle jo være piece of cake ettersom jeg faktisk har gjort det før.

Omsider er genseren hel, og ferdig. Kanskje den til og med kan bli en slags favoritt …?

Det har ikke manglet på utfordringer underveis – Sondre ønsket seg annet garn enn jeg brukte tidligere (Lettlopi). Valget falt på PT3 Vams fra Rauma som er nydelig og veldig passe tjukt, og ikke så loddent som det islandske garnet.

Og så ønsket han seg det usymmetriske mønsteret som originalen har. Dermed måtte det en del tankevirksomhet til, studering av bilder og tegning av diagram. Etter en del plunder fant jeg hvertfall en slags logikk i det, og lærte meg omtrent én omgang i slengen.

Det tredje ønsket var hals med glidelås, i stedet for vanlig høy hals. Og der startet moroa, egentlig. Det går jo fint med sånt når man har en oppskrift å følge. Men med improvisasjon fra første stund ble det jaggu meg tankespinn så det holdt.Veldig greit å ha prøvd det, skulle jeg rote meg ut i samme uføre en gang til. Nå har jeg i det minste mange feil jeg har lært av. Ikke at det er sannsynlig at jeg gjør det der en gang til, men … Og nei – sorry, jeg har ikke oppskrift!

Link til Ravelry

4 thoughts on “Crazy-strikk av vamsegenser”

 1. Fantastisk fin. 🙂 Jeg elsker det møsnteret, og særlig de røde genseren din også.
  Er det fortsatt mulig å fa diagrammet sendt på mail 😉

 2. Jeg tenkte jeg skulle gjøre det samme som deg, strikke den usymmetrisk i vams garn.
  Hadde du en oppskrift i bunn å gå etter eller tok du mål av Sondre og strikket en prøvelapp før du la opp en oppskrift selv?
  Jeg har halvveis på vei til å «knekke» mønsteret. En artig liten tvist det der:)
  Jeg har funnet en genser i pt3 vams med høyhals som jeg lurer på jeg kanskje burde gå etter?
  Du er nok mye mer erfaring enn meg så tar gjerne imot din innsikt! Fantastisk blogg og herlig å få inspirasjon fra deg!

 3. Hei Eileen! Jeg hadde ikke noen oppskrift, men målte litt på gutten for å få omtrent riktig størrelse. Jeg husker jo ikke i farta, men en prøvelapp er lurt for å telle hvor mange gjentakelser du trenger av mønsteret. Halsen ble en historie for seg selv, jeg måtte dikte og improvisere veldig. Vil anbefale veldig å ta utgangspunkt i en oppskrift med hals og glidelås! Jeg sender deg en epost jeg. Lykke til!

Leave a Reply

Your email address will not be published.