Nyinstallert

Nå har jeg fått meg nytt kne, gitt! Jeg skal ikke skryte av at alt har vært smertefritt, men jeg kan i alle fall vise frem at jeg er ved godt mot (om enn noe uskarp) …
godt-mot
Dagen etter operasjonen var det foto-sjut og den eminente svenske kirurgen var aldeles fornøyd med resultatet. Så da er nok alt i sin skjønneste orden.
rontgen-kneet
Klar for hjemreise i morgen, utstyrt med adekvat dop!
hilsen-gretePS – ikke lenger bare titan i kroppen; dette er ekte stål!

Adventskalender

For første gang siden ungene var små har jeg i år begynt å sette sammen en adventskalender. Jeg er så utrolig heldig å ha fått Bente som min kalendervenn, ei av jentene i strikke & skravlegruppa vår. Og jeg tror det er første gang jeg virkelig har kost meg med å plukke smågaver, for jeg har en liten formening om at Bente blir glad for de samme tingene som jeg ville likt å få; dermed pakker jeg på en måte inn smågleder til meg selv :)
adventsgaverPå mandag skal jeg opereres i kneet, så jeg må skynde meg å pakke ferdig for å sende alt sammen før den tid sånn at alt er klappet og klart til 1. desember. For en gangs skyld gleder jeg meg til advent – og jeg er skikkelig barnslig kjempespent på kalenderen jeg får tilbake!
juledekorasjon

Strikk på trykk

Nå har det kommet en ny strikkekatalog fra Dale Garn (House Of Yarn) som heter Urban Retro. Der er det masse flott altså! Jeg digger minst et par av dameplaggene der, tror det godt kan hende at en av dem kommer på pinnene snart.
Screen Shot 2015-11-10 at 11.46.29Og så er barnejakken jeg strikket blitt flott fotografert, sånt er jo til å bli litt kry av :)
Screen Shot 2015-11-10 at 11.11.58

Man lider seg gjennom det …

regn-lukas-tur… ser det ut som Lukas tenker. Regn er langt i fra hans favoritt, men han elsker jo å gå turer – lange turer. Vi prøver å finne nok tid til disse gode utfluktene mens det ennå er et snev av dagslys. De herlige høstfargene må sikkert snart vike for snøen, og da tenker jeg det blir en lystigere hund på tur! favicon

Offisielt høst

fredrik-bursdagkakeNår Fredrik fyller år er det som regel offisielt høst. Så også i år – først med frost, deretter storm og regn gjennom én og samme helg. Vi har plukket ned alle utemøbler fra verandaen på hytta og stappet i oss bløtkake. Varmekablene er aktivert på vannrørene og vinterdekkene er kommet på alle biler. Sukk …
likedane-gensere
Ida og jeg flira oss gjennom en likedan genser-selfie og har klemt og kosa masse, selv om det ble en veldig kort helg.

Tøff i trynet

ferdig-liksomEn dag her forleden var jeg skikkelig oppesen og erklærte at jeg var ferdig med alle mine pågående strikkeprosjekter. Sannelig var jeg tøff da altså! Etter den dagen teller jeg pr. nå 7-8 godt påbegynte arbeider, og det står stadig flere på ønskelista. Jammen fikk jeg den inspirasjonen jeg etterlyste. Og hva skjedde med å gjøre ferdig én og én ting, liksom?
wipJeg har en del saker som bli ferdig. Og så har jeg noen jeg veldig gjerne skulle hatt tid til. Det er noe med den der jula som plutselig dukker opp; jeg mister antagelig noen dager eller uker når jeg skal skifte ut kneet mitt, så i år blir det virkelig julekvelden på kjerringa-syndrom for min del … Men jeg fryder meg over hver strikketime jeg, så egentlig er det ikke noe synd på meg :)

Nytt kne

Dato for kneskifte er satt til 16. november. Det skal bli godt å kvitte seg med det vonde, så får jeg krysse fingre for at det nye blir både holdbart og smertefritt i lang-lang tid! Og sånn ser altså delene ut:
kneprotese

… og så håper jeg selvfølgelig at rekonvalesens=strikketid 😀

Endelig Sherlock!

Første juledag blir nærmest en merkedag i år, da kommer omsider den lenge etterlengtede nye sesongen av Sherlock på TV. Bildene så langt viser at den ihvertfall delvis vil være satt til Victoriatiden. I 2016 kommer det så tre nye episoder. Vi må altså  vente litt på resten av episodene, men vi settes i alle fall i stemning så snart julemiddagen på det nærmeste er fordøyd.
sherlock-sesong4
De eminente skuespillerne Benedict Cumberbatch, Martin Freeman og Rupert Graves blir å se også denne gangen.

Jeg gleder meg :)

Frøkenskjærgårdsgenser

Veslejenta må vel også få seg skjærgårdsgenser, tenkte jeg. Med litt restegarn i hylla som utgangspunkt ble fargekombinasjonen denne gangen rosa-lilla og mye tynnere garn enn det vi store jentene har. Gleder meg til å overrekke den også jeg :)
mini-skjargard

… om familie, jobb, fritid og livet generelt