Høst i august

Mamma har vært hjemom en tur og benyttet anledningen til blant annet å plukke med seg jordbærplanter.
plukke-utlopere
Lukas var mest i det skeptiske hjørnet da han oppdaget hvor vått og ufyselig været var; han holdt seg med andre ord helst oppe på verandaen.
lukas-regnskeptisk
Det var liksom ikke måte på regn og vind – i august!? Full storm og plaskvått er ikke akkurat normalen, selv om vi kanskje må forberede oss på slikt i år også. Det var i alle fall ikke så fint å stelle i hagen i dag, så både grønnsaker og druer skal få modnes en liten stund til.
druer-2016

Crazy tea lady

Det er herlig med gode venner som forstår meg altså! Min favoritt-te har på mystisk vis forsvunnet fra butikkene og jeg har savnet den så inderlig. Et lite landet rundt-opprop har gitt resultater, og her om dagen fikk jeg en svær pose med masse te!
sitronte
Nå har jeg hvertfall forsyning utover høsten, og mer kommer 🙂 Tusen takk, Turid

Potetgullbonanza

Restlageret av poteter fra egen åker forsvant effektivt da ungdommene fant ut at de skulle lage potetgull. Jeg tror sannelig vi må dyrke mer neste år ja!
potetskiving

Iver og effektivt samarbeid om å skive potetene i tynne, fine flak
potetgull-olje

Oljegryta ble passet på vitenskapelig vis, med både temperaturmåling og brannteppe i beredskap
potetgull-ferdig

Og det ferdige produktet ble aldeles supert. Jeg er ikke så glad i potetgull vanligvis, men dette smakte jammen fortreffelig.

Save

Augustsøndag i marka

Når mor fyller lommene med godbiter, da er det en veldig lojal hund som blir med på tur!
estenstad-lukas
Søndagsutflukten gikk til Estenstadhytta, været var aldeles perfekt med lettskyet, tørt og 18-19 grader. Deilig å gå tur når det er sånn.
estenstadtur
Vi sørget for servering til både hund og folk, skillingsbollene på hytta er fortsatt den aller beste belønningen etter min mening. Og Lukas sin, tror jeg.
estenstad-skilt
Sånn omtrent fire kilometer heimatt. En veldig passe søndagstur. Og onsdagstur, hvis jeg får med meg noen 🙂

Save

Sopp, sol og Stuggudal

En litt tidlig lørdagsmorgen med brukbar værmelding satte vi snutene våre mot øst – Lukas, Olav og jeg – for å se om vi kunne få fatt i vår del av den eventyrlige sopphøsten det ryktes om. Og sannelig, allerede mellom parkeringsplassen og Ohajo fant vi de første kantarellene.
blaklokker
Været ble aldeles strålende, det var bare å kaste både jakke og genser og nyte en skikkelig sommerdag i fjellet.lukas-og-rosslyng
Lukas storkoste seg med løping i lyng og kratt, og ikke minst de plassene han fant vann i varmen.
selfiebenken1
En liten rast på en velplassert selfiebenk ble det også tid til. Og kurven(e) ble etter hvert ganske fylt, om ikke imponerende. Det er tydelig at flere har oppdaget soppmulighetene, det er ikke som i gamle dager da vi bare kunne traske ut og hente så mye vi ville.
soppkurven
Allikevel; vi fant kantareller, piggsopp, smørsopp, skrubb og steinsopp – i grunnen alle de vi ønsket. Nok til et deilig måltid og litt i fryseren.
forvelling
Forvelling av en herlig miks, klart til bruk etterpå. Heldigvis (eller uheldigvis?) er ungdommene like glade i sopp som vi er, så ingen fare for at dette blir liggende særlig lenge.
fluesopp
Selv om dette kanskje er skogens vakreste vekst, så ble den ikke med i kurven altså. 🍄

… om familie, jobb, fritid og livet generelt