Om vår og allergi

Ikke for å bagatellisere folks plager med allergier og sånt, spesielt på denne årstiden med ivrig pollenspredning til besvær for mange. Men jeg sliter litt med den guttegjengen jeg deler hus & heim med. Og det er ikke bare på våren … det foregår stort sett hele året. Mine kjære lider nemlig av skohylleallergi. Det går faktisk mest utover meg, plagene ser ikke ut til å påvirke allergikerne i nevneverdig grad …
skohylleallergi

Katastrofen har rammet

Et fryktelig jordskjelv har rammet Nepal, med flere store etterskjelv. Tusenvis har mistet livet, titusener er skadet og store områder er fullstendig ødelagt. Det er klart vi mobiliserer og forsøker å gi en håndsrekning!
jordskjelv-nepalDenne mannen fikk hjelp og overlevde. Bildet er lånt fra NRK.

Send en SMS og gi noen kroner via en av disse eller let opp informasjon om andre måter å bidra på:

  • NØD til 2160 (SOS Barnebyer) 200 kroner
  • BARN til 2434 (Plan) 200 kroner
  • NEPAL 2272 (Røde Kors) 250 kroner

Alle monner drar!

Smil fra en strikker

knitting-emojisJeg falt pladask for disse smilefjesene jeg. Du skal ikke se bort fra at de enkeltvis kan dukke opp her!

En rose og en bok

I dag er det verdens bokdag. Ja, om du ikke tror meg; se her:
verdens-bokdag
Jeg blir gjerne med på feiringen jeg altså. Ifølge bibliotekenes markering av denne dagen er det en tradisjon å gi bort en rose og en bok til nære og kjære. Så herved gjør jeg dagen litt mer kjent for de som regner meg som nær og kjær :)
rose

ha-en-fin-dag

Sexy ny telefon, ass…!

ny-tlf1Tenk å bli så gira bare for en liten rød dings 😀 Telefonen kalles orange, men den er virkelig mest rød. Og dritlekker. Snakkes!

ny-tlf2

 

Småmodellstrikk

Jeg har strikket litt småtterier de siste par ukene – er i gang med modellstrikk for House of Yarn som er den nye eieren til Du Store Alpakka, Dale Garn og Gjestal. Denne gangen har jeg strikket tradisjonelt mønster, en variant av Cortina, i koksgrå og naturhvit babyull.
baby-settI tillegg har jeg kastet meg ut i kjolestrikk til Ida og lillesøsteren hennes, de ønsker seg 17. mai-antrekk, så jeg har i grunnen litt tidspress på meg for å bli ferdig i tide.
kjoler-i-gangDet er morsomt med småstrikk, men jeg gleder meg nok enda mer til å fortsette på mine egne prosjekter en stund fremover. Jeg har igjen én skjærgårdsgenser, det får bli mellomstrikk. På favorittpinnene har jeg nå Moonraker-sjalet, der jeg må tilstå at jeg har kopiert både garn- og fargevalg fra Gry Hege … Gleder meg til å bli ferdig med det, om det blir aldri så mye sommer før den tid!

Lys arbeidsuke

lys-mpDet er innmari artig å besøke høgskoler rundt omkring i landet. Forrige uke var jeg på en liten turné der jeg både fikk omvisning på flere campus, treffe folk og samtidig fikk jeg sannelig se lyset! Både fysisk som på bildet over her …
link-detected-yes

… og jeg fikk bekreftelsen i konfig’en. Artig! :)
splitter-mp
Jeg håper på flere slike besøksrunder, å snakke med folk på epost og telefon er nyttig nok, men det er helt uvurderlig å se steder og treffe folk i virkeligheten. Og så gøy som det er å få til det man skal!

Selv om jeg ikke var borte mer enn to dager, så var det noen som ble en smule forsømt der hjemme …. Jeg får vel ta grep om vårlige sysler nå!
visnablomst

Siste reis for selja

stubbenI helga ramlet den siste kjempen i hagen vår. Nå er selja borte – det vil si; fryktelig mye ved skal lages … Stubben som står igjen viser at den hadde noen år på baken. Nøyaktig hvor mange klarer jeg ikke å telle, men mange er det i alle fall, mellom 50 og 70 tipper jeg.
stubbe-og-stammeMathias møtte opp med én brukket arm, en arbeidsvillig bror, to motorsager, en firhjulstrekker og en svær tilhenger!
mathias-med-gips
Det ble mye klatring, og det trengtes mye krefter. Gipset arm er visst ingen hindring.
trefelling-tau
Skikkelige lastestropper ble festet høyt oppe og treet kunne dras i riktig retning med bilen.
siste-stubben
Den siste stubben var svært motvillig, men den måtte også gi tapt for overmakten til slutt.
akrobaten
Noen var høyt oppe …lukas-motorsager
… mens andre passet på nede på bakken.

Hund på dagvakt

Lukas fant fort ut hva som var den viktige plassen da han var med på jobb en tur (før timen hos nappedama). Er man på driftsenteret og har vakt, så må man jo innta hovedsetet.
lukas-dagvakt
Så langhåret skal vi vel ikke la ham bli før neste tur til frisøren …

Skjerf igjen – og igjen

Jeg elsker skjerf! Og sjal. Det er nesten litt leit at sesongen for strikkaskjerf nærmer seg slutten. Men jeg klarer nok å bruke noen av dem en stund til, i alle fall de litt mindre omfangsrike. Som det siste jeg strikket; Dream Stripes:
sjal
Veldig deilig, og veldig lett! Jeg brukte noen gram Kauni EU og en rest av Ask Hifa2 (den mørkeste) og hele sulamitten veier 94 gram. Jeg kommer helt sikkert til å strikke flere av disse, i andre farger. Og kanskje i enda tynnere garn. Sommersjal, vett!

I vinter strikket jeg også flere utgaver av Adventsmysteriet til Bitta Mikkelborg, et herlig mønster-monster. Jeg har gitt bort to, men det siste beholdt jeg selv, strikket i restefargene etter skjærgårdsgenseren min, også det hovedsaklig i Ask Hifa2. Og nå kan vel ingen lenger si at jeg ikke boltrer meg i farger …?

adventskjerf

Nytt sjal er på planleggingsstadiet, jeg må bare få unna noen pliktløp først. Gaver og sånt. Ha en fin strikkedag!

hilsen-grete

… om familie, jobb, fritid og livet generelt