Julerock

Guttenes musikklærer introduserte Sondre, Tobias og André som “tre gutter som møtes hver tirsdag for å ha det gøy og som ivaretar truede taktarter“. Med høstens innøvde Ohhhh Noooo av Aristocrats viser de i alle fall at de ikke går for de enkleste oppgavene. Guthrie Govan er en av Sondre sine ubestridte forbilder og jeg tipper han står bak valget av låt.


Og hvorfor ikke starte jula med en konsert? Nå har jeg vel aldri hørt musikk som var mindre julete på en julekonsert, men bra var det uansett!

gutta-spiller-oh-noDet var altså årets sesongavslutning for band i kulturskolen som inviterte til konsert i går med det lokkende navnet Julerock. Gutta i heimen deltok både med bandet sitt (for denne anledningen kalt Paal Three etter bandlærer Pål) og med T@KT der Sondre og André kom med i år i tillegg til Tobias. Tenk, enda to gutter fra haugen er også med på T@KT, dermed er fem av ni medlemmer fra samme nabolag plukket ut til dette talenttilbudet.

pretty-womanJeg bøyer meg nok en gang i både hatt og støv, gutta er flinke, altså! Som vanlig er mor mest talentløs på filming, én av låtene ble kutta litt for tidlig. Men litt opptak har vi heldigvis!

Julestria

Nå er nettene lange, og folk flest rundt meg stresser med innkjøp, vasking, pynting, baking og matlaging. Men ikke jeg. Jeg bruker en mengde fridager på å bli frisk etter å ha vært syk. Og så skal jeg bruke noen dager etterpå til å lage jul i heimen – uten stress.

lage-garn… dette ser ut som en glimrende anvendelse av kjøttkverna!

Take #2 – Lagunegenser

Nå har jeg plutselig strikket enda en ishavsgenser. Denne gangen med litt lengre og videre ermer og uten tilleggsmønster på bærestykket. Det ble mye renere og finere synes jeg.

lagune-genser2Halsen er litt videre enn på den forrige og de fleste småfeilene er borte. Hele genseren veier 230 gram. er jeg fornøyd.

Genseren skal hete Lagune – fordi lagunen på Brandalpynten i Ny-Ålesund er det mest spesielle stedet jeg noen gang har besøkt. Hvis jeg noen gang kommer til Galápagos eller lander på månen, så skal jeg garantert lage egne gensere også for det!

Ishavsprosjektet

Mens jeg var sjømann begynte jeg å strikke på en genser med riktige farger til omgivelsene. Dette skulle bli en fantasigenser med ishavstema, tenkte jeg. Så kom altså strikketørken og tok meg, og den ble liggende på is (haha!) en stund. Etter fornyet inspirasjon gjorde jeg den ferdig her om dagen, og er sånn måtelig fornøyd ser jeg. Det er faktisk mulig den blir tatt opp og gjort om litt – halsen, litt av mønsteret og generell størrelse trenger en puss før jeg sier stopp.  Min evige utålmodighet med ermestrikking er også synlig; jeg bør strikke på ermene litt både i lengde og vidde.

svalbardgenserEllers er genseren utrolig deilig, blåfargen er vasket Shetland Soft fra Malsen og Mor og den hvite er New Zealand Lammeull Råhvit kjøpt hos God Som Ull. Genseren veier under 200 gram! Lett og tynn, så den bør kunne brukes hele året. Og fargen er bare vidunderlig.

detaljer-svalbardgenserMønsteret har jeg stjælt litt her og litt der og re-tegna selv, med vanvittig mye utregning for rundfelling. Jeg ser også her at jeg har gjort et par bommerter, men de er til å leve med. Egentlig burde jeg nok strikke en til, og gjøre alt perfekt neste gang …

Høstjakke ferdig!

hostjakke-ferdigMens det fortsatt kan kalles høst, så kan jeg endelig ta på meg den nystrikka høstjakka mi. Det er ei Loppa-jakke, men uten lus (lopper) og jeg har strikket den i finull. Veldig fornøyd med fargene altså :D
jakke-detaljerOg så er jeg særdeles fornøyd med knappene – ettøringer fra 50-tallet som pappa har pusset og loddet og fikset for meg. Sååå artig, altså.

Hull i strikkefingeren

Tenkte jeg skulle vise frem hullene i pekefingeren min, men det er kanskje bare pingle-snakk å nevne dem … Men altså; de sprekkene i fingeravtrykket som er synlig er liksom åpningen til DET krateret! Det er faktisk ganske vondt når strikkepinnen bare smetter inn i sprekken der sånn i strikke-farta …sad Flytende plaster hjelper litt, en stund. Vanlig plaster er bare i veien. Her er det antagelig en periode avholdenhet som skal til – og det har jeg jo ikke tid til!

stakkars-pekefinger

Innspurt og oppløp

Utrolig, men sant – selv en tidagers husmorferie må ta slutt. Her har vi selvfølgelig hatt full nytelse til siste øyeblikk, og her er en (litt overfladisk, men relativt korrekt) oppsummering av de siste dagene på hytta høsten 2014.
avkjole-muffinsIda og jeg bakte muffins på fredag. Det var igrunnen en tålmodighetsprøve å vente på at de ble avkjølt nok til å sette i gang pynting. Litt blåseaktivitet måtte til, nyttige greier!ida-og-muffinsEndelig var kunstverkene ferdige. Med både glitter og hjerter var dette dømt til suksess! (og jeg må innrømme at de var veldig gode…)ida-og-lukas-ved-sjoenVi har tilbrakt tid i fjæra, både med båltenning og sanking av steiner og skjell. Kanskje bestemor får et nytt kunstverk fra Ida?
fredrik-lukas-nov Fredrik og Lukas hadde mengder med pinner å slåss om – til glede for begge, tror jeg :)ta-skjerfetLukas og jeg har også hatt våre omganger i sjøkanten. En tur med kamera og fjernkontroll ble en noe amputert suksess, jeg gikk tom for batteri på kameraet … Men et glimt av skjerftyven ble likevel fanget opp – såvidt. blond-igjenOg etter en liten reprise på frisøraktiviteten er blondinen tilbake i omløp. Man trives best slik….
2014-11-15-trine-turLørdag fikk Lukas og jeg låne bil og tøffet inn til Namsos by, der en herlig tur med Trine og Skygge ventet. Jeg har vel nevnt det før – selv november har sin sjarm når man bare ser etter… hoknes-turDet var en fin liten fire-femkilometers tur i det fine været.  Og sørgelig at verdens beste sjelefrende skal bo så langt unna og at disse lysglimtene skal være så sjeldne …! 2014-11-15-ida-pippiMens vi fulgte sjakk-VM på tv var Ida selvsagt ekstraunderholdning. Pippi-fletter var et av temaene :)

Mamma har stilt med fantastiske måltider, dag etter dag. Pappa har fiklet og mekket med knapper til meg. Det er rett og slett ikke nok timer i døgnet (og nok fridager i året) til å bli ferdig med alt man har lyst til å gjøre på hytta.

Nå venter pakking, vasking og hjemreise i morgen tidlig. Vemodig, men det er jo greit å komme hjem med nyladde batterier også! Jeg er uendelig takknemlig for denne ferien, nå kan det nesten bare bli vinter …

… om familie, jobb, fritid og livet generelt