Ida sin nye skjærgårdsgenser

Når hjerteknuseren min forteller at hun har vokst ut av forrige genser og gjerne vil ha en likedan som bestemor sin, ja da er det bare å finne frem garnrestene! Som alltid er skjærgårdsgenseren superrask å strikke, på bare tre dager er størrelse 6 år i boks.
ida-skjargardFargestripene har 8 omganger og jeg har beholdt 11 striper på bolen og ermene. før raglanfellingen. Masketallet er redusert til 140 på bolen og 40 på ermene, halsåpningen har 84 masker. Garnet er Ask og en dæsj finull.

Sparkebukse til vesla

Man kan jo bli litt inspirert når man får lov å kose med disse små. Så nå har jeg strikket en liten sparkebukse til Ive. Den er antagelig alt for stor en stund ennå, men jeg håper den faller i smak. Dette bildet er fra katalogen, som er Mor Aase Baby nr. 11, kjøpt på Rema.
sparkebukse
Jeg må tilstå at jeg ble ganske skuffet da jeg oppdaget at garnet er halv-akryl. Det ser liksom så mye finere ut på banderolen når det står 50% merinoull og 50% courtelle – som altså bare er et merkenavn for en akrylprodusent. Hadde jeg visst det på forhånd så hadde jeg ikke kjøpt Mor Aase-garnet. Man lærer så lenge man strikker.
sparkebukse-iveHer er hvertfall mitt ferdige produkt, satser på å få overlevert denne i ferien.

Huset fullt-helgen

Vi har hatt storfint besøk denne helgen; langveisfarende Ida og Ive, Fredrik og Ingrid kom med bobil, litt mer kortreiste Margrete og Mathias kom med vanlig bil. Dermed ble det fullt hus og stormende jubel i lange baner!
ive-vaken
Ive Fredrikke hadde aldeles ikke tenkt å sove sånn helt uten videre. Heldig for meg som gjerne ville dikke litt.
tante-og-ive
Tante Margrete fikk endelig treffe veslejenta.
onkel-og-tante-kos
Stor stas med onkel- og tantekos for begge de to gullungene
ida-lager-mat
Ida Sofie har blitt så stor og flink at nå fikk jeg hjelp med middagsforberedelsene også!
alle-middag
Ikke hver dag vi er så mange til middag – 9 ½ plass ved spisebordet. Artig 🙂
ida-pappa-strikker
Ida fikk overta en strikkelise som måtte prøves utpå kvelden – ikke godt å si hvem som var ivrigst her. Et overflatedykk i garnlageret ble hvertfall til en brukbar startpakke.
ive-sove
Og så ble det plutselig siste kveld og natta og hadet på én gang. God tur videre, vi sees nok når vi tar ferie om ikke lenge! ♥

Blomstergleder

Til bursdagen min fikk jeg masse blomster, se bare her:
solsikkene
Den nydelige kjempebuketten med solsikker fra Gry Hege strutter som bare det etter at de stakkars blomstene fikk nok vann. Denne kommer jeg nok til å ha glede av lenge.
prestekragene
Olav var ute på morgenkvisten og plukket prestekrager og blåklokker – aldeles bedårende ♥ og ganske så overraskende! Sommerblomster er noe av det fineste som fins!
rosene
I tillegg fikk jeg også disse rosene av min kjære, så blomsterprakten er komplett en stund nå.

Save

Tjuvstart

Det er jammen artig å ha bursdag i år også. Selv om jeg ikke har bursdag før i morgen har jeg allerede fått gaver i fleng; det tidligste forskuddet kom for over en måned siden med kunstverket fra Mari. Og i dag har Margrete vært innom med den søteste gaven jeg har sett:
gave-fra-margrete
Har du sett noe så nusselig? Den vesle dokka har Skjærgårdsgenser i mine farger 😍
mini-me
Og som om ikke det var nok; det kom en diger blomsterbukett på døra fra Gry Hege. Det var både kjempeoverraskende og utrolig hyggelig! Snilleste, flotteste deg altså!
solsikker
Nå må jeg ut og shoppe en større vase, det fortjener disse nydelige solsikkene. Og som jeg gleder meg til i morgen – til og med sommerværet har kommet til dagen min ☀️

Jippi – ferdig

Mens Island spilte sin siste EM-kamp fullførte jeg siste trådfest på min hvite Ingrid-pullover. Denne er strikket i herlig hvitt (ufarget) Tulliballgarn som heter Jippi. Mønsteret er overskudd av Wollmeise i marineblått, Shetland Soft i isblått og grønn Hverdags alpakka/ull.jippi-ingrid-pa
En tynn og lett genser som helt greit kan brukes en trøndersk sommerdag! Passformen ble ganske bra, mulig jeg tar opp og gjør den litt videre nederst – skal se an etter vask.
jippi-ingrid-ferdig

Den ble da ganske lekker, ikke sant?

Fjelltur i sommervær

Sondre og jeg tok med oss Lukas og gikk på Pålhaugen på en av de varmeste dagene i ferieuka. Det var faktisk så vindstille at fluene ble temmelig innpåslitne, se hvordan én har bombet bildet her:
sondre-palhaugen
Heldigvis for oss ble det en vindtrekk etter hvert. Og heldigvis for Lukas var det godbit både til to- og firbeinte på toppen.
lukas-og-meg-palhaugen
Nydelig terreng og akkurat passe for gamle bestemødre å gå denne turen!
lukas-sondre-fjelltur

Save

… om familie, jobb, fritid og livet generelt