Den nakne sannhet

Helt fra glidelåsen (den sammenskrudde ryggen) og ned til fotsålen er det fortsatt mine bein hele veien. Men nå er jeg i gang med løpet for operasjon og utskifting av kneleddet.
grete-bein
Jeg er ekstremt spent på denne operasjonen, men kan ikke annet enn håpe på et smertefritt kne om en stund. Det er liksom målet; at det blir stivere og at jeg ikke blir noen idrettsstjerne får heller bare stå sin prøve.
kneet

Første omgang er en drøss med prøver og Pasientskole. Deretter får jeg dato for selve operasjonen. Jeg ønsker meg lykke til!

Søstrene Genser

Vi har hatt en fantastisk helg på Vikan med alle søstrene på ett sted. Pappa stilte opp som hoffotograf og omsider ble alle genserne jentene foreviget på ett bilde! Skjærgårdsgenser FTW!

Forøvrig var helgen særdeles innholdsrik, men du vet; What happens at Solfang, stays at Solfang 😉

Hjemmelaget druesaft

druehostDet ble druer! Ganske mange, faktisk :) Men mulig det ville blitt skuffende resultat om jeg skulle prøvd å lage vin av dem. Så det ble saft i stedet.
koke-druer
Og den ble ganske god. Man skal jo ikke skryte, og muligens får jeg ha hele saftlageret for meg selv ettersom kanskje ikke alle var like begeistret. Men jeg synes den ble god :)
druesaft
Så jeg kan bevilge meg et glass i ny og ne. Ikke i veldig lang tid, for hele produksjonen endte med  ½ liter råsaft. Artig læll! 😀

Kan man stryke på urinprøve?

Jeg tror jeg kan … I alle fall var nok dette tidenes dårligste prøve for legekontorlaboratoriet; feil farge, dårlig innhold og ganske så beskjeden mengde …
darlig-urinproveHar fått hjelp til det som trengs nå altså. :)

Pausesokker

Utrolig, men sant; jeg har ingen pågående strikkeprosjekter! Pausen fylles med sokkestrikking, etter oppskriften til Bitta på Facebook tidligere i høst:
alvedans

Se opp for julegaver … 😉

Livet med tinnitus

I dag har jeg vært på kurs og lært en hel masse om tinnitus. Det viktigste jeg lærte tror jeg må være å innse at lyden inni hodet mitt trolig aldri vil forsvinne. Så det har jeg innsett … Å akseptere det og komme frem til en avtale og forståelse med min tinnitus vil antagelig ta litt mer tid. Men jeg er i alle fall i systemet, jeg får hjelp og jeg skal prøve alle remedier som foreslås!
tinnitus

Barnejakke på bestilling

Merkelig nok synes jeg det er gøyest å strikke store ting. Men det går da noe å strikke barneklær også. Nå er en jakke og lue avlevert til House of Yarn, jeg må bare håpe det er blitt som de forventet.
jakke-og-lue

Bursdagsgave til Mari

Søteste Mari fyller 16 år i morgen, og det var ikke så lett å finne på gave til henne. Jeg samlet mot og fantasi, garn, strikkepinner og litt tid – og vips! så ble det en genser. Jeg fant en veske som jeg synes matcher ganske godt, så nå krysser jeg bare alt av fingre og tær og håper gaven faller i smak. genser-til-mari-3
Genseren er strikket i Sandnes Alpakka, med raglanfelling. Vrangbordene i kontrastfarge er strikket med broken rib, synes det blir så fint.

Gratulerer så masse med dagen ♥

Det høstes

… både ute og inne. Det er så fint å gå i marka nå, og hvis det ikke regner så synes Lukas det også.
lukas-i-kubakkan
I går plukket jeg ned alle basilikumplantene fra drivhuset og vinduspostene. Det ble en deilig dose pesto som jeg (for første gang) har puttet i fryseren. Så får vi se om det blir sånt som varer lenge eller om det forsvinner ved første lørdagsmåltid.
pesto-2015

Neste kapittel i drivhus-føljetongen skal skrives når druene høstes. Jeg er skikkelig overrasket over både mengde og smak, må virkelig finne på noe vettugt å bruke dem til!

Jakken til mannen

olav-v-foranJeg lovte jo Olav ny strikkejakke som bryllupsdagsgave, og nå er den omsider overrakt. Den måtte (typisk nok) legges til side mens andre oppdrag tårnet seg opp …

olav-med-jakkaStørrelsen ble veldig bra, det er klart det hjelper å ha mottakeren i nærheten når det skal måles og sånn. Og så er jeg svært fornøyd med å få på plass glidelåsen uten å ødelegge jakka – det var ingen selvfølge skal jeg si! Nå håper jeg faktisk det blir såpass kjølig at han bruker den. I motsetning til meg går han ikke alltid i strikkaplagg 😉

Og dette er altså skriften på veggen jakken, om du hadde glemt det:
olav-du.er

handlaget-med

… om familie, jobb, fritid og livet generelt