Den beste helgen

I dag fikk jeg være med på avslutningsfesten til Ida i barnehagen. Ettersom hun starter på skolen til høsten, så var dette siste forestilling med sang og opptreden. En kjempeflott forestilling der en haug med flinke barn fremførte sanger og regler de har øvd på  gjennom barnehageåret.
ida-furuhaugenDeretter gikk ferden til Vikan og Solfang der Ida og jeg skal kose oss hele helgen. Været har vist seg fra sin aller beste side, og jeg tror vi kan slå fast allerede at dette blir en  tipp-topp helg ☀️
barnehageavslutning

Muldvarpen Krtek

Å, jeg husker denne vesle krabaten som var på NRK sin barne-TV på 70-tallet. En av mine favoritter fra den gang.
muldvarpenMuldvarpen Krtek var både oppfinnsom og hjelpsom,  slik tsjekkiske animasjonsfigurer visstnok har for vane. Og Kolla har for vane å ta med reisegaver hjem, denne fikk jeg etter at han hadde vært en tur i Praha. Nå svinger han seg i skrivebordslampen på kontoret mitt. Tusen takk 🌺
muldvarpen-krtek

Tulliball-Ingrid

Vakre Gry Hege ønsket seg en Ingrid Pullover. Selv om hun muligens var i det fleipete hjørnet da hun sa at jeg kunne strikke den til henne, så syntes jeg det var både en aldeles glimrende idé og helt på sin plass å ta henne på ordet, raus som hun er på alle måter. Ikke minst har jeg gått til oppgaven med en viss ærefrykt – hvor mange feller kan man gå i når man strikker til en som er SÅ dyktig som henne, liksom?!
ingrid-tulliballPå #oslostrikk16 var det godterishopping så det holdt, og garnet som Gry Hege kjøpte ble med meg hjem, og til Svalbard. Jeg ble faktisk så godt som ferdig allerede før påske, men gikk tom for grått garn. Så da måtte jeg sitte og tvinne tommeltotter finne på noe annet å strikke på i ventetiden før ny forsyning av Kos & Tjukk i riktig farge var på plass.
ingrid-til-gry-hege
Her er et underveis-bilde – synd det ikke går an å vise frem hvor deilig garnet kjennes!
to-stk-ingrid
En liten sammenligning av min Swansea-Ingrid og den nye; ikke så helt enkelt å finne riktige farger, men jeg syns Tulliball-versjonen er vel så sprek!
ingrid-tradfestForrige helg kom Gry Hege på skravlevisitt til Tone, og garnet var medbragt. Dermed fikk jeg omsider fullført prosjektet.
ingrid-til-gry-hegeNå går pakken i posten og jeg biter negler mens jeg venter på dommen!

Vårens Musikkfest

bandet-juni16
Vårens vakreste eventyr, virkelig! Kulturskolen samler sammen elever i alle mulige kategorier og grupper og lager festuke når skoleåret avsluttes. I går var det konserter både på Torvet og i Kulturhuset på Byåsen. T@KT spilte to låter og bandet (for anledningen kalt Saft Suse) spilte Aristocrats-låta ZZ Top.  Her kan du se og høre guttas opptreden.

En travel, men fantastisk flott musikkveld 🎤 Og vi har flere høydepunkter i vente før skoleferien, gleder meg.

Jippi-Ingrid

ingrid-ny-hvitDette har jeg ventet på så lenge … Jeg kjøpte en hespe (bare én, har du hørt noe så tullete!) ufarget Jippi#oslostrikk16 og har igrunnen angret siden. Da sjansen dukket opp for å få supplert litt grep jeg den med begge hender! Nå har omsider håndbåret, deilig og mykt garn kommet hjem til meg, og jeg har startet på et favorittprosjekt som jeg håper å kose meg med lenge.
ingrid-bla-startDenne utgaven av Ingrid blir strikket med mye tynnere garn + pinner enn forrige, så jeg har brukt masketall til størrelse L. Fargene denne gang er veldig utypisk meg; den marineblå er et deilig Wollmeise-garn som Tone sendte meg da jeg var nyoperert (tusen takk igjen! ♥️) og det lyse blå er rester fra Ishavsgenseren. Jeg spekulerte lenge på hvilken tredje farge jeg skulle ha for å bryte opp litt, og endte opp med en mosegrønn (enda mer utypisk meg!) som jeg tror gjør seg bedre enn en tredje blåtone. Det kommer oppdateringer etter hvert!

Save

Save

Sommergjestene

Sommergjestene på haugen er forlengst på plass, de festlige små killingene, store geiter og en passe flokk sauer.
kvit-geit
Geiter må virkelig inneha verdensrekord i logring, skikkelig morsomme å se på. Og de er utrolig tillitsfulle; alle får hilse på.sort-hvit-sau
Det er et utvalg av både hvite og sorte får i flokken. stor-geit
Og selvsagt ei sjefsgeit med ekte skjegg. Fine-fine dyrene

Baby-sinnasau

Tror egentlig ikke disse sauene er spesielt sinna – og uansett så tror jeg jakka kan varme en bitteliten og ganske nyfødt baby. Jeg har hvertfall strikket den til babyen som vi venter når som helst nå. Størrelsen er 0-3 måneder og garnet jeg har brukt er Sandnes Tynn Merino.
baby-sinnasau

Ettersom det ikke fantes oppskrift på babyutgaven av denne, så har jeg improvisert ut fra damejakke-oppskrifta og har selvsagt strikket ovenfra og ned. Så håper jeg den faller i smak!

… om familie, jobb, fritid og livet generelt