Bryllupet vårt

Den 28. august 1999 feiret vi vår store dag: Bryllup for Olav og meg, og barnedåp for tvillingene våre! Etter mye om og men ble det endelig mulig å gjennomføre en flott fest slik vi ønsket det.
bryllup-brudepikerOlav og jeg ble viet i Moholt kirke i Trondheim. Vi hadde begge bunad fra Sør-Trøndelag. Brudebuketten inneholdt røsslyng som ble plukket i skogen rett ved huset vårt, i tillegg til hvite roser. Brudepikene Margrete og Sandra hadde også røsslyng i sine buketter, sammen med balderbrå, en blomst som er brodert på kystdraktene som de hadde på seg. Fredrik hadde flott sort dress og røsslyng brystbukett med rose i.

Sondre og Tobias ble døpt like etter vielsen. Sondre hadde dåpskjole fra pappa’n sin slekt. Den ble brukt første gang i 1930 og er sydd av farmors tante. Både pappa, mange søskenbarn og tremenninger og farmor, samt hennes søsken er døpt i samme kjole. Tobias hadde dåpskjole fra mamma’n sin slekt, som oldemor i Syvde har heklet. Den ble laget til hennes første oldebarn i 1984. Flokken teller nå 29, og mange av disse er døpt i samme kjole. Oldemor på 83 år var med på feiringen av dåpen og bryllupet.

Vi feiret dagen i “båthuset” på småbåthavna i Hommelvik. Sammen med oss var store og små, venner og familie, fra fjern og nær! Det var så koselig, og alle gjestene gjorde dagen helt fullkommen med sitt nærvær, sine små og store påfunn. Til sammen 38 glade mennesker var samlet på dagen vår. De tilreisende kom fra Lier, Selbu, Stjørdal, Syvde og Tyskland!

Vi fikk mange nydelige sanger og Fredrik holdt en fabelaktig tale!

Pappa (brudens far) spilte trekkspill! Det ble brudevals til “Trønderbrura”, kostervals og “dans på Måkeskjær” til langt på natt..!

2 thoughts on “Bryllupet vårt”

  1. Hei Grete!
    Sitter på data og leter etter islandsgenser, og så kom jeg over de fine sidene her inne. Håper jeg ikke er udannet når jeg spør etter mønster på islandsgenser. Jeg er en dame på 63 år og heter Jenny. Jeg er ikke så godt inne i skikk og bruk på data. DErsom jeg spør fint får jeg kanskje et svar. Det er de lange fine taggene på strikkemønstre nederst på mønster borden jeg synes er så fint. Så også en annen genser med lange spisse tagger nederst på mønsterborden . Hadde et par slike gensere da jeg var yngre, og nå ønsker jeg meg slike genesere på ny. takker for at jeg fikk lov å se. Mye fint og virkelig kunstnerisk.
    Ønsker deg en fin helg.
    Vennlig hilsen Jenny

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

… om familie, jobb, fritid og livet generelt