Pavlova-debut

Jeg er egentlig ikke noen kakemons, men serveres Pavlova er jeg solgt! Sist helg laget jeg en slik selv for aller første gang, og den var knallgod. Ikke helt forenlig med en sukkerfri diett, men noen ganger må man bare tøye reglene litt…

Yummie!

Oppskriften jeg brukte kommer her:

Ingredienser

Marengsbunn:

  • 4 eggehviter
  • ¼ ts salt
  • 250 g sukker
  • 2 ts maisstivelse (maizena)
  • 1 ts bringebæreddik

Fyll:

  • 1 pk ferdig vaniljekrem
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • friske eller frosne bær etter sesong

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen, stekes med over/undervarme på 160 °C i ca 1 time.
  2. Ha romtempererte eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
  3. Vend inn siktet maizena og eddik med en skje. Legg bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform, ca 22-24 cm. Ha blandingen i sirkelen, form det til en kake, ca. 2,5 cm høy.
  4. Stek kaken ca. 1 time til bunnen er sprø på yttersiden, og lyst kremfarget. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt. Ta den ut, snu den forsiktig og legg den på et fat.
  5. Fordel vaniljekrem utover bunnen, pisk fløte og sukker til en myk krem og ha over. Pynt med frukt og bær.

2 thoughts on “Pavlova-debut”

  1. Kaken smakte nydelig, og det var vel ikke en smule igjen etter at vi forlot vertskapet 😉

Comments are closed.