Temperaturskjerf

Jeg deiset innom idéen om å strikke My Year in Temperatures -Scarf på Ravelry. Dette er jo knall, særlig ettersom temperaturen her i området kan variere ganske mye (og ofte). Jeg har laget min egen fargeskala, etter hvilke farger jeg klarte å finne av billig ullgarn på Nille. Jeg endte opp med 10 ulike farger og har fordelt disse på temperaturskalaen fra under -20°C til over +20°.

Min lille garn-regnbue
Min lille garn-regnbue

Jeg strikker to pinner for hver dag med den valgte fargen (for at alle tråder skal komme på samme side). Jeg la opp 40 masker på pinner  #5, startet med nyttårstemperaturen som fikk en omgang ekstra. Deretter strikker jeg halvpatent over de daglige to pinnene.

Jeg har gått litt vitenskapelig til verks og hentet daglig statistikk for temperaturen fra yr.no sånn at jeg fikk en korrekt start på 2013-skjerfet. Og sånn ser det ut etter 2 måneder og 8 dager:

Skjerfet etter 66 dager med trøndersk temperatursvinging
Skjerfet etter 66 dager med trøndersk temperatursvinging

Strikkemengden er overkommelig, jeg tror omtrent alle kan greie å strikke 2 x 40 masker hver dag! Jeg tror også dette blir et knallfint skjerf. Mitt garn er ganske grovt, men hvis man bruker mykere ull så kan det jo bli en innertier!

One thought on “Temperaturskjerf”

  1. Kult!! Ein viss fare for at eg plagierer dette, gitt, men eg kan strikke i 365 dagar frå no i staden, så blir det ikkje HEILT likt 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *