What’s knitting

Jeg har fått kauni-dilla. Eller kanskje finull-dilla. Det er nesten samma ulla 🙂 (skjønt’ du den?)

kauni-hverdags-bolenI alle fall; jeg digger å strikke med sånn tynn ull, det kan gjerne være enda tynnere også. For tiden henger to prosjekter på pinnene – en hverdagsjakke i sennepsgul-blå-lilla-brun kauni og en naturfarget finull, og en fanajakke i blå-grønn-lilla kauni + sort finull.

kauni-fana-bolenJeg klarer ikke helt å avgjøre hvilken jeg er mest begeistret for, men de skal fullføres ganske kjapt begge to for jeg storgleder meg til å ta dem i bruk. Når det gjelder strikkemetode så er jeg utvilsomt størst fan av ovenfra-og-ned, det er jo så genialt!

kauni-herdagsjakkeBegge jakkene blir klipt uten søm, jeg har bare god erfaring med metoden etter å ha prøvd på både ren ull, mohair og til og med alpakka tidligere. Jeg skal legge ut en grundig beskrivelse av dette senere – for nye sjåarar.

geilskJeg har brutt mitt løfte til meg selv (så det monner!) om å ikke kjøpe nytt garn før gammellageret er tømt.  Se bare på godbitene som venter på meg! Geilsk Tynd Uld fra New Zealand og Wollmeise Twin (som riktignok ikke er ren ull, men lekkerbisken så det holder likevel) som jeg nå søker prosjekter til.

wollmeiseI tillegg har jeg en del rester, så kanskje det blir en eller annen eventyrblanding av dette. Jeg må jo spekulere ut minst ett passende strikketøy å ha med til sjøs – jeg regner med å få noen timer til pinnetrivsel på reisen og jeg må i alle fall ikke risikere å gå tom for garn der ute i Nordishavet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *