Svalbard calling – rapport #20

Jaja, så er vi værfaste i ishavet da. Det er ikke fritt for at det skvalper litt. Men alle på land kan ta det helt med ro – dette er en diger båt og alle ombord (inklusive meg!) synes litt sjø er bare kjekt. Selvfølgelig er det kjipt at vi blir liggende stille og dagene går, men vi lå foran skjema før denne stoppen og totalen blir trolig ikke så borti natta feilberegnet likevel.

dag20-skvalpDet skvetter festlig bak hekken,  bølgehøyden i dag har vært sånn omtrent fem meter. Vinden skal endre retning og derfor ventes det høyere bølger i morgen.

dag20-loypekartNå som det bare er fiberkabelen som henger utover hekken er det viktig å skåne den best mulig. Det gjøres ved hjelp av litt romslig slakk og ved å la skipet følge været så godt det lar seg gjøre mens vi ligger helt i ro. Jeg fikk meg en god latter da dette løypekartet dukket opp i dag – en herlig krusedull!
dag20-ferskvannsgeneratorDen allsidige chief’en Alan (Petter Smart, husker du) tok oss med på en guida-tur i alle maskinrom – veldig spennende å se alle installasjoner! Cable Innovator kan også produsere eget ferskvann ombord, inntil 40 tonn i døgnet. Det produseres ikke når hun går med kabel-legge-fart, det trengs marsjfart på omtrent 10 knop for å kjøre produksjonen. Vannet er godt, og tenk så kjekt å utnytte havet på den måten.

DCIM100GOPROOg her er vår solstråle av en kaptein, selveste Shaun. Han møtte oss på dekk i dag da vi var ute for å fotografere bølgene. Kapteinen (og resten av mannskapet) er svært tilstedeværende og informerer tett om alt som skjer og hvilke tiltak som gjøres nå som vi er litt stuck noen dager.

Plogen som nå står på dekk er full av gjørme – naturlig nok. Dette må da være eksklusive greier? Jeg regner med dette er biologisk (og kosmetisk) det beste man kan få tak i av ansiktsmaskemateriale! En krukke blir med hjem, selges høystbydende 🙂DCIM100GOPROSpa light med gjørme fra ishavet utenfor Prins Karls Forland på 78° nord– blir ikke dette oppsiktsvekkende resultat, så vet ikke jeg!

dag20-ansiktsmaskeKanskje ikke så rart at mannskapet kikket litt skrått på meg da jeg gikk inn etter denne skjønnhetsbehandlingen. Man har ikke mer moro enn man fjaser til selv!

hilsen-grete

4 thoughts on “Svalbard calling – rapport #20”

  1. Kan garantere at mannskapet aldri har sett noen ta sedimenter fra en plog som har vært nede på 230m, for så å kline det i ansiktet.
    De kommer til å huske dette for alltid, … alltid!
    (gærne nordmenn…)

    Men det skal du ha, impulsiv og gærn, det er du! – men representerer UNINETT på en folkelig og fremragende måte!

    – så får prosjektlederen være litt tørr og kjedelig til sammenligning. 🙂

  2. Ja dette høres både spennende og morsomt.Liker ikke at det er så urolig sjø jeg ,men det er vel forsvarlig og trygt for dere alle.
    Du finn da på d du Grete .idag skal æ og gutta ha fårikål på Sjøsiden:-)Klem 🙂

  3. Synd at dere er værfaste. Håper det ikke blir så lenge. Regner med at det er trygt for både mannskap og kabel 🙂
    Den skjønnhetskuren må da være fantastisk når en tenker på hvor sjelden den er. Blir spennende å se virkningen 🙂
    Ha det godt jenta mi. Vi er fortsatt i Brandbu, men reiser hjem imorgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *