Svalbard calling – rapport #26

Torsdagen kom og gikk med gode bølger, men ingen fart. Snøen pisket fortsatt rundt skutesidene hele dagen. Dagens plan var inspeksjon av skjøteutstyret som vi har kjøpt inn – dette skal brukes dersom det en gang blir behov for reparasjon av fiberkabelen.

dag26-joint-kitSnedig tenkt, dette utstyret altså. Jeg lar meg som vanlig imponere – og er så glad for at det finnes smarte folk som tenker ut sånt.

dag26-fiberkabelDenne kabelstumpen er nesten lik vår, bare med et annet antall fibre. Her er det lett å se hvor mange lag med beskyttelse de ørsmå trådene har. dag26-fiberfargerInni hver enkelt farge ligger det magiske glasset. Fabelaktig teknologi. Og tenk så mye moro man kan ha med full fart på nett – det opplever vi ikke akkurat ombord på båten, kan du si!

dag26-vask-kabelgateDekk 4-gjengen har stadig nye gjøremål så lenge de ikke stirrer på kabelen som triller forbi. Nå var det vasking av hjul og føringsgater på programmet. Det er maaaange meter med slike stiger og jeg kan ikke annet enn å beundre tålmodigheten og innsatsen.

right-ppeOver alt blir vi påminnet sikkerhetsforskriftene. PPE står for Personal Protection Equipment og det er påkrevd med både gule klær, hjelm, sikkerhetsseler og lignende i ulike områder. helge-ny-hjelmInnendørs på dekk 4 er hjelm tilstrekkelig PPE, prosjektlederen tar selvsagt påbudet på største alvor.

dag26-snoballkrigOg når den første snøen legger seg så må vi ongan ut og kjenne på den, det er klart! Mon tro om noen har hatt snøballkrig her tidligere?

dag25-cashewPurseren kom innom baren kontoret og satte igjen en skål med deilige salte nøtter. En kjærkommen avveksling fra all sjokoladen! (Det trodde jeg aldri jeg skulle si, gitt …)

Nå som fredagen er her har  værmeldingen lovt oss mindre vind og lavere bølger. Det betyr at vi smått om senn forsvinner lenger nord og ut av satellittdekning (men vi kan nok snart sees på AIS om du ønsker!). Dagens rapport sendes derfor mens leken er god. Ønsk oss lykke til videre og ha en strålende helg der hjemme!

hilsen-grete

One thought on “Svalbard calling – rapport #26”

  1. Undrer meg igjen over at jeg synes kabellegging er interessant å få info om. Har kommet fram til at du gir en samlet dokumentasjon av oppdraget som gjør det like spennende som en skattejakt! God helg til deg også Grete, og lykke til på “oppløpssiden”. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *