10 kjappe om strikking

Jeg liker så godt bloggen til Maria, og hun har postet innlegget 10 kjappe om strikking – etter en idé fra Matilde med samme innlegg. Med nokså høy risiko for relativt like svar har også jeg kastet meg ut i den samme bølgen.

yarn-ball
1. Strømpepinner eller magic loop?

Magic loop, så klart! Det er genialt å strikke to på én gang og det er genialt å slippe mange løse pinner. Tror ikke jeg har strømpepinner lenger (i noe oversiktlig lager i alle fall)

2. Hva er din favorittpinnestørrelse + evt. lengde på rundpinne?
Fra 2,5 til 4 mm er behagelig, helst ikke kortere enn 40 cm, men det funker det også. Lange pinner (120 cm) til større magic loop-arbeider er kjekt. Jeg liker best metallpinner, f.eks Addi eller Pt sine, er også glad i mine Carbonz i settet Box of Joy. Nei takk til tre/bambus/firkantpinner!

3. Handle garn på internett eller i butikk?
Det blir mye netthandel, fordi det er enkelt og alt hjertet begjærer kan spores opp der. Men jeg klemmer og koser helst med garntyper live ved enhver anledning så jeg har en anelse om hva jeg skal ha. Handler sjelden i blinde, men det er temmelig begrenset utvalg i de fleste garnbutikkene, dessverre.

4. Hva liker du best å strikke?
Jakker, kjoler, gensere, sjal og skjerf. Helst til meg selv (blir det fullt i garderoben snart?) men også mye gavestrikk.

5. Hva liker du minst å strikke?
Småstrikk – sokker, votter, luer, kluter, barnetøy. Sånt blir oftest mellomstrikk eller nødløsning under (sjeldne) strikketørkeperioder.

6. Flerfarget strikk eller hullmønster?
Flerfarget kommer oftest på pinnene. Men hullmønster kan være morsomt noen ganger.

7. Melert/selvstripende garn eller solide farger?
Helfarget for det aller meste. Jeg har hatt noen kauni-opplevelser som har vært gode, kombinert med ensfarget. Og noe tweed som var artig. Men helst helfarget garn.

8. Superwash eller ubehandlet ull?
Ubehandlet ull, definitivt! Gjerne veldig tynn, som Geilsk Tynd Uld eller Shetland Soft.

9. Hva er ditt favorittfiber å strikke med?
Ull. Ull. Ull. Da kan jeg klippe uten å sy først. Dessuten er det ingenting som klør på meg – jeg er nok heldig sånn!

10. Hva står øverst på ønskelisten? (strikkerelatert)
I perioder ønsker jeg meg strikkemaskin, men det går som regel over igjen. Å strikke skjørtedelen av en lang kjole ensfarget med hundrevis av masker på tynne pinner kan være noe av en prøvelse. Tilfredsstillelsen når det er gjort er desto større, så nei; ikke strikkemaskin. Jeg er nok fæl til å kjøpe det jeg ønsker meg så snart jeg kommer over det, så hovedønsket må være inspirasjon og tid – kanskje til å få tømt (eller byttet ut) garnlageret?

One thought on “10 kjappe om strikking”

  1. Så morsomt at du slenger deg på 😀 Jeg har også strikkemaskin på ønskelista i perioder, men for min del er det først og fremst pris og oppbevaringsplass som holder meg tilbake – kanskje jeg fortsatt ender med å kjøpe meg en strikkemaskin når jeg blir “voksen” 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *