Pussel og syssel

Årets grønnsplosjon kom for fullt mens jeg var på reise. Nå må vi vel kunne slå fast at det både er den lyse og varme årstiden som rår (selv om sola snart snur mot vinter igjen). Antall grader er ikke alltid så mange som jeg ønsker, men det er i alle fall ikke snø og is, glatt og mørkt. Og drivhussesongen er godt i gang – jippi!

bladpersille-uteBladpersille er allerede på andre avling, og nå skal jeg så frø for sommerferiens forsyning også. I år har jeg plantet færre planter enn tidligere, men litt mer mangfold i vekstene håper jeg. Det er for eksempel bare noen få tomatplanter,  så jeg må håpe på god avling på hver av dem. Særdeles fornøyd med at den største allerede blomstrer!

tomatblomstJeg har plantet en del mer blomster, særlig håper jeg at stokkrosene skal bli store og fine. De ser lovende ut i krukkene, snart på tide å spre dem utendørs. I tillegg er det en mengde ringblomster og solsikker (ikke de veldig høye, men en dvergvariant).

basilikum-ute

All time-favoritten basilikum har jeg tenkt å plante & høste jevnlig hele sommeren, den første avlingen er allerede fortært, den ble sådd i mars (og var medbrakt på hytta i påska) og ble til pesto ved første grillanledning allerede i mai!

Også i hagen skjer det fine ting; jordbæråkeren ble fullstendig skrellet i fjor høst, så det er ekstra gledelig å se at de fleste plantene har klart seg fint og bærer blomster (og fruktemner) nå. Spennende.

prestegardsrosePrestegårdsrosene fikk hard medfart i trefellingsøktene, men nå er det frodig med knopper på dem også!

syrinSyrinen ble også hardt beskjært, jeg synes faktisk den dufter sterkere enn noen gang nå i år.ripsOg ripsbuskene ved annekset lover deilig desserthøst, se så mye bær det er bare på denne ene!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *