Gresselig rar

Lille hund, hva tenker du egentlig på når du gyver løs på lange tynne gresstrå og tygger i vei som ei lita geit….?

lukas-gresserJeg har (heldigvis) aldri sett Lukas kaste opp etter å ha spist gress, så jeg tror faktisk tassen bare synes det er godt og/eller morsomt 🙂

Gress er snadder til hund og katt

Både hunder og katter spiser gress. Begge disse dyrene er rovdyr der kjøtt er den viktigste næringskilden. Faktisk er det ingen vitenskapelig forskning som kan gi oss et konkret svar på hvorfor hunder og katter spiser gress.

Imidlertid finnes det en del antagelser om hvorfor hunder og katter “går på beite”. Den ene teorien er rett og slett fordi at de liker det, og dette er den teorien som ser ut til å være dominerende også i fagmiljøer. Av samme grunn som barn spiser godteri. Fordi det er godt!

En annen teori er at gress-spising er en slags kompensasjon for manglende næringsstoffer. Denne teorien er mindre anerkjent, fordi også hunder og katter som får et fullverdig kosthold fra eieren likevel spiser gress.

Den andre typen gresspising er når en hund spiser gress og deretter kaster det opp. Dette tror man  er et bevisst forsøk på å fremkalle oppkast dersom de har svelget noe som får dem til å føle seg uvel. Hunder som spiser for å kaste opp vil vanligvis svelge gresset så raskt som mulig og omtrent ikke engang tygge det. Det er en generell oppfatning at lange utygde gresstrå vil kile i halsen deres så det oppstår en oppkastsrefleks. Hvis hunden din spiser gress, for deretter å kaste opp og etterpå virker helt fin, så har han antakelig fikset opp i hva det enn var som plaget ham. Hvis han derimot fortsetter å brekke seg, men ikke får til å kaste opp, eller han fortsetter å spise gress og fortsetter å kaste opp bør du ta ham med til dyrlegen.

Vanlig, naturlig gress er ufarlig for både hunder og katter. Derimot er vi mennesker flinke fæle til å bruke kjemikalier og kaste alskens stoffer ute i naturen som kan være skadelige for dyrene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *