Rapport by proxy – #5

Måneskinn over Kongsfjorden og Tre Kroner i silhuett der inne – kan det bli særlig vakrere? nyaal-jan-tre-kronerDet var noen glade gutter på  Amsterdam etter at fiberskjøtingen var klar i Frodebu. Det strålende smilet hos Kjetil kom etter at de fikk verifisert at trekilometerskabelen (den håndlagte, husker du) var den de trodde  ut fra tromlenes plassering ute på Brandal.

Frode fintrimmer litt på ramma for skjøtebomba til Frodebu og bildet i midten viser to splitter nye rutere – den øverste skal flyttes til Gretebu. Den bør jo få et morsommere navn …? nyaal-jan-getebu-gw(Nå hadde jeg aldri hørt om skjøtebomber før jeg fikk vite at de var i de lenge savnede pakkene. Hadde ikke hørt ordet før, engang … vet alle hva det er?)

Det er altså dette som er skjøtebomba. Gutta ser faktisk en smule skyldbetynget ut, de roter fælt i hytta mi… Tenk at det flotte veggbildet har måttet vike plassen for denne dekorasjonen da gitt!
nyaal-jan-skjotejobbDet er relativt begrenset med romsteringsplass der inne, så jeg forstår igrunnen at visse prioriteringer må gjøres 🙂 Alt er tilgitt, gutter – dere er så dyktige at!
nyaal-jan-servicebyggetOppholdet og arbeidet i Ny-Ålesund er i sluttfasen for denne gang. Etter nesten to uker er det faktisk merkbart lysere midt på dagen, man kan se konturene av fjellene en stund. Bildet lyver nok litt likevel, plenty økt lukkertid slipper inn mer lys enn øyet ser. Det er servicebygget med messa som klorer seg fast i isen her, bildet er tatt fra Amsterdam (som her er en bygning, ikke en by, og som huser servere og nettutstyr). Nå venter jeg på den siste innspurten og et høydepunkt jeg har ventet spent på; live bilder fra overvåkningskameraet. Kanskje de dukker opp i morgen?

hilsen-grete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *