Hjerterommet ♥

Systue, hobbyrom, gjestehus … kjært bygg har mange navn – eller noe sånt 🙂  Etter mye om og men og tankevirksomhet har jeg nå annektert annekset vårt ute i hagen, der mamma hadde vev- og systue tidligere.
systua-vindskierJeg har tenkt å ta frem symaskinen igjen og her kan jeg få litt boltreplass for meg selv. Olav har snekret nye vindskier, og det skal også  sjaines litt med maling og diverse på tram og veranda.
systua-lagerHuset har vært brukt som lager og bod i fire år, mens vi har spekulert på hva det skulle bli. Det var derfor ikke fritt for ryddebehov når vi først satte i gang. Vi fylte en tilhenger med skrot, i tillegg til masse fint til Fretex. Men selvfølgelig gjenbruker (og lagrer) vi alt som er brukbart.


Så snart huset var tomt kunne vi male tak og vegger, og noen gamle hyller og bord fikk også en omgang ny maling.
hjerterommet-stolene De gamle lenestolene fra Vikan er gode å ha når jeg skal strikke, eller ha besøk og drikke rødvin 🙂 Sammen med Bestemor sin herlige gamle Singer-symaskin og tutgrammofonen som pappa har restaurert blir det nesten litt museum utav det hele.
hjerterommet-senga Et trivelig gjestehus skal det også være, så litt nyinvesteringer måtte til. En dagseng (som kan bli til dobbeltseng) kan være sofa/divan for meg og besøkende og en kjekk ekstra overnattingsplass tenker jeg. Og så har jeg kjøpt noen lamper. Det gjenstår litt rydding ennå, må jeg skynde meg å si …
hjerterommet-bilderSondre har tegnet bildet av Dokkhuset som jeg skal henge opp på veggen. Dit skal også den fine plakaten fra Yarn & Knitting. Det herlige skjerfet som henger på prøvedokka er (trolig) Margrete sin strikkedebut, det skal selvfølgelig ha en hedersplass i Hjerterommet!
hjerterommet-utsiktJeg flytter nå ut i Hjerterommet til denne utsikten – med garnlageret, strikke- og sybøker, prøvedokka og symaskin. Dermed blir det litt mindre rot og forstyrrelser for gutta, og kanskje litt mer orden for meg …?
hjerterommet-doraEttersom alt innvendig er malt hvitt har jeg valgt å male døra rød – knallrød! Nå skal jeg koooooose meg masse med hobbyene mine altså 😀

3 thoughts on “Hjerterommet ♥”

  1. Hei Grete du heldige!!! 🙂
    Så utrolig flott du har /får det i Hjerterommet 🙂 I Bodø er det en veldig koselig kafé med deilig atmosfære og samme navn.
    Og ei utrolig flott tegning av Hjerterommet! Imponerende!
    Ha en fin sommer og hils omkring deg!
    Klem fra Anita. ..bare bittelitt misunnelig. ..;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *