Julaften på haugen

julemiddagI år var vi sju til middag – åtte med Lukas, men han fikk ikke egen stol – og hadde en koselig og varm feiring med pinnekjøtt og tilbehør, flere varianter til dessert og julebakst og andre søtsaker til kaffen etterpå. Nevnte Lukas ble ekstra optimistisk så snart kakene kom frem og viste oss hvor godsakene var, mens han satt veeeeldig pent …
julekaker
Det er ikke så mye stæsj og pynt i huset, men noe er selvsagt tradisjon og må være med hvert år; både nisser og blomster, duker og servise. I år fikk vi en nydelig kristtorn av farmor, den står på spisebordet.
juleblomster
Og fortsatt er den vesle ugla den fineste pynten på juletreet:
juleugla
Jeg tror alle var godt fornøyd med kveldens gavedryss også, i alle fall var jeg superfornøyd og fikk det jeg ønsket meg og mere til. Smykket med Trondheimsrosa i hvitt gull fikk jeg fra kjæresten min, det ble jeg ekstra glad for!
trondheimsrosa
Og så synes jeg det var stas å se at Margrete ble så glad for jakken jeg strikket – hun hadde den på resten av kvelden og erklærte at hun skulle sove med den også (håper ikke hun gjorde det da …) så den falt nok i smak.
margrete-fana
Første juledag har vært lang og stormfull. Været har tatt parabolen også, så vi er helt tv-fri. Da er det godt noen av oss har strikketøy å ty til, mens resten koser seg med kortspill og andre slags spill.

Fortsatt god jul til alle kjente og kjære der ute ♥

One thought on “Julaften på haugen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *