Jazzfest tjuvstart

Noen ganger er det lurt å følge med, for noen ganger dukker det opp begivenheter på konsertfronten som man ikke ønsker å gå glipp av. Sånn som denne – Lee Ritenour og Dave Grusin på Dokkhuset. De har aldri vært i Trondheim tidligere, og det kan vel hende de ikke blir å se så hyppig i fremtiden heller.
Sakset fra Dokkhuset sin presentasjon:

Lee Ritenour vokste opp i Los Angeles på 1960-tallet. Hans karriere spenner fra da han som sekstenåring spilte med Lena Horne, som attenåring med Tony Bennett og etter førti år som artist har spilt over 3000 konserter med bl.a. Pink Floyd (The Wall), Steely Dan (Aja), Dizzy Gillespie, Sonny Rollins, Joe Henderson, B.B. King, Frank Sinatra, Simon & Garfunkel, Ray Charles, Peggy Lee, Aretha Franklin og Barbra Streisand. Lee Ritenour har mottatt Grammy og vært nominert hele 17 ganger. Ritenour har flere førsteplasser i som “Årets gitarist”, og er en av de største gitarstjernene som noen gang har stått på en scene i Trondheim.

Snart 83 år gamle Dave Grusin står ikke på noen måte tilbake for Ritenour. Han er en pianist av klasse og har innspilt et hav av plater, mange av dem fra hans store film- og tv-produksjon. Han stiftet plateselskapet GRP i 1980, et selskap som har gitt ut en mengde plater med bl. a. Chick Corea, Dave Weckl, John Patitucci, Eric Marienthal og Omar Hakim.


Dokkhuset ønsket velkommen til en kveld for historiebøkene. Og det ble det! Bassisten Tom Kennedy var et fyrverkeri på scenen og Ritenour junior – Wesley – trakterte trommer som en villmann! Skikkelig bra konsert og artig å ha opplevd dem live 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *