Knapper og minner

myntknapper1Disse knappene var virkelig et funn; mynter som jeg husker så veldig godt fra barndommen skal bli til knallfine høydepunkt på mine seneste strikkeprosjekter. Pappa hadde svære samlinger med kobbermynter etter at de forsvant fra myntrekka, husker jeg.myntknapper2En skikkelig smarting lager disse knappene og de var virkelig verdt hver krone! Jeg kjøpte dem fra gårdsbutikken til Fat og Fe. Toøringene og femtiøringene er omtrent like store og passer veldig godt som kofteknapper. Skal vise frem ferdig produkt så snart jeg kan!myntknapper3Jeg kunne nok ønsket meg en litt mindre variant også – noen som har masse ettøringer og litt arbeidslyst? Pappa?

4 thoughts on “Knapper og minner”

  1. Så fine de er. Jo pappa har en liten “sekk” med kobbermynter. Det ska itj stå på de 🙂 Han gikk rundt i går kveld og bar på den og klaga over badevekta mi som ikke kunne brukes til noe skikkelig — som å veie en sekk med mynter . Må nemlig være barfot på den 🙂 Men det går jo selvsagt an å veie seg med og uten sekk. Haha.
    Spørs om det går an å bearbeide myntene så de kan brukes (?)

  2. Haha, ja jeg hørte han hadde ca. 12,5 kilo kobbermynter – det bør være nok til å lage en liten knappekolleksjon! Gleder meg til å være med på forsøkene 😀

  3. Så fint innlegg om knappene og så hyggelig at du er fornøyd.
    Hvordan går det med “ett-ørings-prosjektet”? Hvis du ikke har kommet i mål med ett-øringer kan jeg fortelle at vi nå har knapper laget av ett-øringer tilgjengelig også.
    Det hadde vært gøy å sett bilde av det ferdige strikkeprosjektet med knappene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *