Bryllupet vårt

Den 28. august 1999 feiret vi vår store dag: Bryllup for Olav og meg, og barnedåp for tvillingene våre! Etter mye om og men ble det endelig mulig å gjennomføre en flott fest slik vi ønsket det.

bryllup-brudepiker

Olav og jeg ble viet i Moholt kirke i Trondheim. Vi hadde begge bunad fra Sør-Trøndelag. Brudebuketten inneholdt røsslyng som ble plukket i skogen rett ved huset vårt, i tillegg til hvite roser. Brudepikene Margrete og Sandra hadde også røsslyng i sine buketter, sammen med balderbrå, en blomst som er brodert på kystdraktene som de hadde på seg. Fredrik hadde flott sort dress og røsslyng brystbukett med rose i.

Sondre og Tobias ble døpt like etter vielsen. Sondre hadde dåpskjole fra pappa’n sin slekt. Den ble brukt første gang i 1930 og er sydd av farmors tante. Både pappa, mange søskenbarn og tremenninger og farmor, samt hennes søsken er døpt i samme kjole. Tobias hadde dåpskjole fra mamma’n sin slekt, som oldemor i Syvde har heklet. Den ble laget til hennes første oldebarn i 1984. Flokken teller nå 29, og mange av disse er døpt i samme kjole. Oldemor på 83 år var med på feiringen av dåpen og bryllupet.

Vi feiret dagen i “båthuset” på småbåthavna i Hommelvik. Sammen med oss var store og små, venner og familie, fra fjern og nær! Det var så koselig, og alle gjestene gjorde dagen helt fullkommen med sitt nærvær, sine små og store påfunn. Til sammen 38 glade mennesker var samlet på dagen vår. De tilreisende kom fra Lier, Selbu, Stjørdal, Syvde og Tyskland!

Vi fikk mange nydelige sanger og Fredrik holdt en fabelaktig tale!

Pappa (brudens far) spilte trekkspill! Det ble brudevals til “Trønderbrura”, kostervals og “dans på Måkeskjær” til langt på natt..!