Hytta

Hytta vår ligger på øya Elvalandet like utenfor Namsos. Stedet heter Vikan og hytta heter Solfang. Det nyeste bildet fra webkameraet finner du her (noen ganger er nettet litt upålitelig, så bildene kan være rare eller helt borte)

Utsikt fra Solfang

Siste nytt

17. november 2013: Stormen Hilde satte grundige spor etter seg på Vikan. På Solfang veltet et digert grantre over verandarekkverket og opp på taket. Verandaen må jekkes litt opp og rekkverket må bygges på nytt.

... fra sin knekte stamme
Treet har knekt som en fyrstikk

11. september 2011: Trappa ble ferdigbygd for et par uker siden, vi har fylt på jord og sådd nytt gress som allerede spirer.

8. august 2011: Vi har støpt pilarer til trapp på inngangssiden.

9. april 2011: Snøfritt på gårdsplassen, én uke før påske. Vi har ryddet og brent kvist etter rotveltet gran utenfor Knausen.

23. februar 2011: Ferdigmelding for tilbygget er levert på byggesakskontoret i kommunen. Lurer på om jeg skal ramme inn ferdigattesten…?

7. november 2010: Tilbygget er ferdig. Denne helgen har vi satt inn dør i boden og stengt for vinteren

22. august 2010: Gulvet på hemsen er oljet

15. august 2010: Panelet i rafta er på plass

6. august 2010: Sommerferien er over – vi har ferdig veranda og rekkverk

1. juli 2010: Jippi! Vi har fått byggetillatelse! Alle plantegninger og dokumenter er godkjent, og vi kan begynne bygging av utvendig bod og veranda.

13. juni 2010: Enda to uker har gått uten svar, etter at vi sendte oppdatert informasjon. Jeg begynner å bli pessimist…

15. mai 2010: Midlertidig svar; saken må høres hos fylkeskommunale og statlige organer ettersom det er dispensasjonssøknader. Frist for eventuelle endringer er 31. mai. Nå som tomta er fylt opp kan vi endre makshøyde på pilarene til 80 cm, håper det hjelper! Saksbehandlingen kan ta inntil 12 uker, så det er visst bare å smøre seg med tålmodighet… Jeg har i alle fall tegningene som jeg pusler med i ventetiden.

10. mai 2010: Fortsatt ingen nyheter fra kommunen 🙁

9. april 2010: I dag har jeg sendt inn søknad om tilbygg og veranda. Kjempespent på om vi får lov å gjøre dette sånn som vi vil. Det blir i alle fall fint!

5. april 2010: Nesten all snøen er borte, bare en stripe etter takraset på fremsiden. Men isen på baksiden ligger like stødig, selv om det har blitt litt “slush” under hytta.

26. mars 2010: Vi har vann i springen igjen!

19. februar 2010: Vinterferie uten vann og med bortimot 20 minusgrader. Brrrr! Men vi har med Lukas på hytta for første gang. Mye is bak hytta nå, og en god del snø som har lagt seg oppå og isolerer den. Tipper den vil være der en stund…

Album fra prosessen med å bygge Solfang. Her er også en fullstendig oversikt.

009-DSC00132.JPG.small2007 Vi har bestemt oss for å søke om byggetillatelse på Vikan. Her er de første bildene fra befaring på tomta og den spede starten på rydding av skog. Mesteparten av sommeren 2007 gikk med til dette arbeidet. Mest av alt har vi produsert ved, hauger og stabler i massevis. En del tømmer ligger ubehandlet og må vente til neste sommer.
014-IMG_6402.JPG.small2008 Alle tegninger ble godkjent fra kommunen. Vi har planlagt en god stund, tomten er ryddet og vi er klare til innsats. Grunnsteinen plasseres i mai. Deretter er vi for alvor i gang med å bygge. I løpet av sommeren og høsten blir vi ferdige med alt utvendig arbeid og får tett bygg inkludert dører, vinduer, tak og takrenner.
004-IMG_2243.JPG.small2009 Vi starter på innendørs arbeid og jobber oss gjennom vinterferie, påske, sommer og høst. Belønningen kommer til jul, da er hytta innflytningsklar og tas i bruk med alle fasiliteter for mange julegjester.