Tak og greier

Taksperrene må vi lage selv. Ut fra en tegning med vinkler og mål har vi skjært ut en mal av en plate. Og gjett hvor mange vi må lage? 42 stykker! Hver av dem må sages i begge ender og er drøyt 4,5 meter lang. Vi har innarbeidet en rutine – hente-sage-snu-sage-stable – så det går smått om senn.

Her ligger 15 ferdige sperrer, 27 igjen
Vips, så var alle sperrene på plass og vi legger undertaket

Herfra gikk det ganske radig. Etter at taket var tett la vi asfaltplatene på veggene. Deretter kom lektene på taket og på veggene. Svosj-svosj!

Vi legger siste asfaltplate på vestveggen

Lekter på både tak og vegger – og snasen trapp!

Etter en del tankevirksomhet har jeg bestemt meg for farge på hytta. Den heter rørosrød og er en ganske klar, tradisjonell rødfarge. For å slippe søl på takrenner har jeg malt fremkantbordet allerede nå. Det var artig å se en ny farge her!

Sånn blir fargen på hytta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *