Å leve med bøker

bokerFor noen år siden innså jeg at jeg måtte slutte å kjøpe bøker. Jeg greide til og med å si nei til telefonselgere og fristende tilbud i postkassen – en stund. Argumentet overfor både fristere og meg selv var “jeg trenger plass til bøkene, ikke flere bøker”.

Jeg har nok ikke vært helt standhaftig, mengden bøker har en tendens til å øke helt av seg selv. Så da jeg kom over denne boken syntes jeg selv det var helt på sin plass å kjøpe den.

Boken gir mange forslag til hvordan man oppbevarer og plasserer bøker, og jeg ble i alle fall inspirert nok til å overbevise Olav om at en bokhylle i trappa var en god idé. Vi har nå (siden 2004) en gulv-til-tak-hylle på trappereposet, enkel og veldig anvendelig. Det finnes eksempler på plasseringer som jeg aldri ville drømme om, men samtidig er det kanskje ikke så mange som har krimbøkene sine på kjøkkenet – slik jeg har – heller.

På hytta har jeg omsider fått inn to bokhyller. Ikke all verden, men det gjorde stua mye mer slik jeg vil ha den. Der har vi skikkelig høyde under taket og det kunne kanskje være en tanke å gjøre noe med det. Jeg drømmer vel litt om høye og velfylte hyller som jeg trenger en stige for å dykke inn i. Å leve med bøker vil sikkert fortsette å inspirere meg slik den gjorde da jeg fant den igjen under en flytteoperasjon i dag. Men i bunn og grunn er det bare enda en bok. Som trenger et sted å være.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *