Kos med strikking

Tenk at jeg omsider har tid til å strikke. Det er jammen lenge siden sist. Og tenk at jeg kan kombinere koselig strikking med noe praktisk – jeg strikker vaskekluter til hytta.

Foreløpig er inventar og interiør på hytta ganske greit; alle vegger er malt i samme farge (sjøsand), og all staffasje (dører, vinduer og listverk) er malt eggehvitt. Jeg er ganske glad i farger, så der det passer sånn prøver jeg å få inn noen muntre klatter.

På badet har jeg hengt opp et sommerbilde. Det er en humle som jeg knipset selv ute i hagen en sommerdag i 2004. Bildet har fått hvit ramme og et utsnitt som er litt uvanlig kanskje. Men fargene er muntre og disse har jeg utnyttet videre. Alle håndklær på badet er røde, grønne og gule (mulig det røde blir byttet ut med orange – men det var koselig med rødt i jula).

Rema har billig bomullsgarn, også  i disse fargene, og nå har jeg begynt å strikke vaskekluter. Bomullskluter er beste sort – de tåler alt av vask, holder på fargen, de er myke og gode og de holder på vannet. En klut strikkes på en kveld, jeg bruker ulike mønstre med perlestrikk, ruter eller striper med enkleste rett-vrang-strikk og jobben kan godt kombineres med for eksempel å se en film.

Oppskrift? Legg opp 66 masker, på pinne 3-3,5. Jeg bruker forresten en rundpinne, så slipper jeg å holde styr på to. Strikk f.eks. 6 r, 6vr i 6 omg frem og tilbake, strikk motsatt (stor perle) i 6 omg og fortsett til du har 13 ruter i høyden. Fell av, hekle hemper i to av hjørnene og fest endene. Ferdig! 🙂

One thought on “Kos med strikking”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *