Skal – skal ikke?

Stua på haugen har halvparten av veggene kledd med redwoodpanel. Det panelet har vært der så lenge stua har eksistert, og dermed mesteparten av mitt liv (og hele ungenes). Mamma har lenge hatt lyst å male det, pappa har protestert. Jeg tenkte også på å male det da vi bestemte oss for å overta huset, men så har det sneket seg inn en aldri så liten tvil. Maler jeg, så er det ugjenkallelig forandret. Og ungene er litt delt i meningene de også – det har jo alltid vært sånn. Det er ikke akkurat gulnet furupanel vi snakker om, da hadde jeg ikke vært i tvil. Dette er helt kvistfritt, slett og fint. Men mørkt, da. I tillegg er det noen falme-flekker etter bilder og ting som har hengt lenge på veggene. Nå lurer jeg fælt. Skal jeg male det, eller ikke?

Ettersom resten av veggene på stua er nesten hvite, så vil jeg gjerne ha en kontrastfarge. Men mest av alt lurer jeg på om jeg i det hele tatt skal gjøre det. Male, altså.

(Mye flytterot på gulvet, en ny farge trenger ikke matche verken pappesker eller putekasse)

3 thoughts on “Skal – skal ikke?”

 1. Jeg tror en “latte”-nyanse kunne være fint. Ikke for mørk, men tydelig kontrast til det (nesten)hvite 🙂

 2. Eg ville venta med å male, og brukt redwooden som kontrastfarge inntil da. Viss familien finn ut at de er lei så er det jo ikkje SÅ mykje jobb å male det seinare heller. Såpass mørk (men fin) brundfarge spiser mykje lys, men det finst jo lamper.
  Pass på stilen i tilbehøyret, vi hadde cirka sånn panel på soverommet (og stuetaket) i Frostavegen, og det var flott så lenge stildetaljane frå 60-talet (skjenk, skirvebord etc i teak) fekk dominere – ikkje når brune duppedittar frå 80-talet fekk vere på besøk.

 3. @Magni
  Det ble malng, som du kanskje så… Jeg har lite med retro-møbler, skulle antagelig holdt litt mer grep i teakmøblene for noen år siden. Men jeg synes omsider det ble litt match med både det lille jeg har og det jeg ønsker meg av nytt inventar i nystua. Nå er det ikke så mye 80-talls heller – heldigvis 🙂 Håper jeg kan invitere på ett-eller-annet når jeg er i mål!

  @mamma
  Ja – liker man latte’n litt kraftig, så ble det ikke så verst treff? Håper du også liker fargen, jeg er kjempefornøyd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *