Sterke scener, gory details

Ikke så pent å se på kanskje, du er tilgitt om du ikke vil lese dette. Men her kommer i alle fall en beskrivelse av operasjonen min. Så får advent og jul og familiehygge og hund bli hovedfokus i dagene som kommer.

Jeg fikk ikke noen til å ta bilder under operasjonen, og det var vel ikke å vente heller. Men jeg fikk et bilde av operasjonssåret etter to dager, da bandasjen ble skiftet for første gang.

Ved hjemreise fikk  jeg med masse papirer, også epikrise som beskriver hva som er gjort. Jeg snakket med en av legene som opererte og han kunne fortelle at operasjonen tok fire og en halv time. Det hørtes overraskende lenge ut, synes jeg. Men de hadde vel litt å holde på med mens jeg var der.

Glidningen min er nå skrudd på plass med fire skruer. Den laminektomien som var planlagt ble ikke utført, fordi det ble vurdert at nerverøttene hadde godt med plass etter at de andre tingene ble fikset. Derimot fant de tydelige artroser på fasettleddene mine. Der ble “taggene” fjernet og benmassen gjenbrukt til å lage nytt bein. I tillegg ble det tatt bein fra hofta mi for å ha nok beinmasse til å bygge opp de leddene som ble fjernet. Både disse og virvlene som er skrudd fast vil nå være uten bevegelighet, altså helt avstivet.

At det ble transplantert bein fra hofta visste jeg ikke før jeg reiste hjem, men det var en grei forklaring på de uforståelige smertene jeg hadde i hofta.

Skruene skal ikke fjernes, de vil være der resten av mitt liv. På skuddårsdagen neste år skal jeg til kontroll og ta nye røntgenbilder. Da har forhåpentligvis tilgroingen kommet så langt at jeg kan begynne å trene på orntli’ også. Neste uke skal jeg fjerne stingene. Jeg gleder meg til jeg kan klø meg uten å være redd for å røske ut noe!

2 thoughts on “Sterke scener, gory details”

  1. Keisamt å måtte vente så lenge på trening da… eg fekk starte straks stinga (30 stk) var ute, men fekk ikkje vri noko særleg før skruane var ute (too late!). Du får gå masse når du er i stand til det, iallfall! Husk brodder (eg bruker staver også), du vil ikkje ramle.
    Fin saum, det er vel plattsting?

  2. Huff,så bilde av ryggen din igjen..jeg fryser litt når jeg ser det altså. Håper du fort blir frisk igjen.Kos til Lukas fra oss (alle valpene er solgt nå.Vi er sååå glade,alle får et nytt hjem til jul. En reiser til Stavanger og en til Rissa.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.