Ørkenblomsten

Jeg så filmen Desert flower i dag. En fantastisk gripende film. Jeg har også kjøpt bøkene Desert Flower, Desert Dawn og Desert Children som Waris Dirie har skrevet. Det er så hjerteskjærende at kjønnslemlesting av små jenter fortsatt forekommer. Dette omtales oftest som FGM (Female Genital Mutilation). Uskikken holdes hardnakket i hevd og har også spredd seg til Europa med flyktninger og innvandrere. Så mange som 500.000 jenter trues av dette bare i Europa, i afrikanske land er ufattelige 150 millioner jenter i fare for å bli eller allerede kvestet for livet.

Omskjæring av jenter har ingen bakgrunn i religion. Verken Bibelen eller Koranen pålegger noen å gjennomføre dette ritualet. Det er ene og alene tradisjon og en oppfatning av hvordan jenter skal holdes “rene” for sin mann. Heldigvis er det i ferd med å komme lover mot FGM, flere land har eksplisitt forbud mot dette selv om håndhevingen kan være noe mindre aktiv enn ønsket, med svært få domfellelser.

Waris har dannet organisasjonen Desert Flower Foundation. Hun har gjort og gjør en enestående innsats for å få slutt på dette forferdelige. Jeg håper flere kan få opp øynene for dette arbeidet og at det lar seg gjøre å få slutt på det. Hvis du funderer på å gi et bidrag til en god sak, så anbefaler jeg denne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *