Nordlys og stjerner

Nå har det vært fantastisk nordlys over trønderne i lang tid, den ene kvelden mer spektakulær enn den andre. Og da må man jo ut med kamera.

 • Forsøk #1: Batteriene døde på kameraet, fant dessuten ikke stativet
 • Forsøk #2: Nordlyset bortevekk da jeg endelig kom ut, men fant stativet
 • Forsøk #3: Ikke så spektakulært at det gjorde noe, kunne like gjerne vært lysene fra byen

Men så dukket det opp noen spredte glimt igjen, og ettersom Olav allerede hadde lua på seg etter hundeturen og nordlyset var synlig fra verandaen, så ble det jammen et slags resultat. Ikke så aller verst, faktisk.

Nordlys på nordhimmelen

Det hadde sikkert sett tøffere ut hvis vi gikk opp i marka i mørket, men etter erfaringene #1, #2 og #3 hadde vi grunn til å regne med at det ikke ville gi stort bedre resultat. Synes bildet ble fint jeg 🙂

Samtidig fikk vi også et brukbart bilde av Karlsvogna, det har jeg ønsket meg lenge. Den pinnen som stikker opp i nedkant av bildet er toppen på parabolantennestativet på taket. Og så skimtes nordlyset litt også, liksom. Artig.

Halen og bakkroppen på Store Bjørn er Karlsvogna

3 thoughts on “Nordlys og stjerner”

 1. Hei Grete,Jon har også dreve å tatt bilda av nordlyset…det e bare så vakkert og fasinerende… Kjempefint bilde syns æ.Klem fra mæ

 2. Imponerende – og særlig at prosjktet kom i havn etter såpass mange dager! 🙂
  Jeg synes stort sett at stativ er noe herk å drasse på og få stilt opp. Men i Fuglevenner på Fb var det noen som anbefalte et ett-beins stativ med pigg i enden. Kamerastøtte OG sikkerhet på veien for fotografen. Høres veldig lurt ut, har begynt å ønske meg noe sånt…
  Håper på klarvær her i sør, så vi også kan glede oss over nordlys-kvelder.
  Klemmer –

Leave a Reply

Your email address will not be published.