Reisebrev #4 fra Ny-Ålesund

Tiden flyr og vi har allerede brukt fire dager av prosjektreisen vår. Om dagen i går var litt plundrete, så kan vi i dag juble over en skikkelig opptur. Alt har gått på skinner, som det heter – silkemykt og supereffektivt! Vi startet som vanlig rett etter frokost, der sjøen lå blank som et speil og bare fuglene var i aktivitet før oss.

dag4-morgenstemningFix & triks-gjengen (god blanding av lokale gode hjelpere og oss selv) fikk tidlig korrigert aksling og omdreiing på kabeltrommelen. Selv om den ga fra seg et par klynk, så var også det alt. Vi nådde land på Brandalpynten i god tid før lunsj!

dag4-2km
Helge følger to-kilometersmerket på vei ut i sjøen

Vel tilbake etter lunsj (forøvrig nydelig mat hele tiden her!) fikk vi se blåfargen på trommelen da siste lag med tigerstripet kabel snurret av trommelen.

dag4-trommel-tommes
Den røde flekken er merket for 3 kilometer
dag4-3km
Tre kilometer kabel er sjøsatt i halv tre-tiden!
dag4-enden
… og her er enden!

Tampen ble sendt til sjøs og fraktet rundt utsiden av gammelkaia, deretter dro vi den tilbake under kaia. Det har pågått grøftegraving et par dager, og nå har kabelen kommet til endelig destinasjon derfra og tilbake inn til Marinlab’en.

dag4-gravingFor å få av de fastknyttede plastkannene og kabelen over i grøfta, så måtte vi ut i sjøen. Denne gangen med overlevelsesdrakt, som var en smule mer behagelig enn stillongs og ullgenser, må jeg innrømme. Drakten holdt meg nesten tørr, og i alle fall ikke på langt nær så kald som forrige badeopplevelse. Det var gøy, men du verden så slitsomt!

dag4-badedraktKabel uten flytemidler ble fryktelig tung å hale i. Det kjennes i armene etter kveldsøkta … Åkkesom – nå ligger’n der og skal graves ned i morgen.

dag4-kabel-i-groftaLitt moro må man selvsagt også ha det. Da prosjektlederen et øyeblikk snudde ryggen til (han holdt nok på med noe prosjektledergreier) så benyttet Frode og jeg anledningen til å gjøre unna ukas Trim & Trivsel med en omgang spinning – eller løping i hamsterhjul er kanskje riktigere betegnelse. Noe begrenset takhøyde og bevegelsesfrihet, men trim god som noen!

dag4-hamsterhjul
Litt intern info; trommelen er faktisk en RT-sak 🙂

dag4-butikkenDagens happening utenom jobbing var selvsagt tur på butikken. Den er åpen én time to ganger i uka, så det var en selvfølge å ta turen dit i dag. Det var faktisk tilløp til kø, så om befolkningstallet er lavt er det ikke noe å si på kjøpelysten her.

Helt til slutt kommer dagens höjdare fra dyreriket; jeg har sett hval!

dag4-hvalhilsen-grete

One thought on “Reisebrev #4 fra Ny-Ålesund”

  1. Dette har vært ei spennende reise for oss innlandskrabbene. Selv onkel Knut leste de tidligere skribleriene dine på “padda”, måtte bare ha litt starthjelp. Nå har han noe å glede seg til i morgen. (Han er ellers middels interessert i facebook.)
    Det hjelper at du skriver godt og illustrerer generøst, bare for å ha nevnt det.. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *