Svalbard calling – rapport #4

De sommerfuglene i magen som jeg nevnte i går vekket meg skrekkelig tidlig, allerede i 5-tida var jeg oppe og trampet på hotellet, pakket kofferten en gang til, glante ut av vinduet,  … Joda, skipet duvet fortsatt ytterst i Adventfjorden på vent.

dag4-vinglassetDette bildet viser motsatt retning innover fjorden, med Operafjellets karakteristiske snøformasjon Vinglasset. Sommer på Svalbard defineres visstnok av Vinglasset; når stetten brekker, da er det sommer! Operafjellet husker sikkert mange for flyulykken i 1996.

Før vi klatret ombord i Cable Innovator i dag hadde vi et siste oppdrag for dagen i hytta på Hotellneset – vi var nemlig enige om at det var litt spinkelt interiørmessig der. En tur innom våre venner på UNIS der vi lånte printer og lamineringsmaskin resulterte i denne fabelaktige veggpryden:

dag4-veggbildeBildet viser Helge, Frode og meg fra jobbingen i Ny-Ålesund. Veldig fin ramme med gaffateip, ikke sant? Mersom sølv … Vi kan det der med interiør og sånn vi altså!
dag4-hyttedekorasjonDørskilt hører også til, Helge er snar med å få logo på synlige flater! Nå mangler bare hyttas offisielle navn – det kommer senere 🙂

dag4-lagt-til-kaiOg SÅ blid er en påmønstrende lettfotomatros når skuta omsider klapper til kai. Jeg tror nok den kledelige hjelmen var eneste hindring mot å glise hele veien rundt.

dag4-t-skjorteVi fikk utdelt spesiallagde t-skjorter av kapteinen på første møte i dag. Alle går rundt med disse på seg, og man vil jo ikke være uttafor. Så da er vel innendørsantrekket gitt for noen dager.dag4-navneskiltDet er stas å ha så flott lugar, gitt. Hele plassen jeg har fått tildelt er langt større en de 2-3 første leilighetene jeg bodde i, så her er det ittno knussel! Fruktfat og luksus-såpe er bestikkelser som slår an. Og å bli kalt Miss Greta er litt sånn sjarmerende-morsomt det også 🙂 dag4-kapteinen-forklarerHer peker og forklarer kapteinen litt om morgendagens kabel-legge-start. Det er temmelig detaljert planlagt og jeg er temmelig imponert over at så store fartøyer og utstyr kan manøvreres så nøyaktig. dag4-kabelplogenDette er plogen som skal pløye kabelen ned i havbunnen. Den er svær altså! dag4-rovOg svær er denne ROV’en også, den skal ned for å følge med at plogen gjør det den skal. Igjen – jeg er imponert!
dag4-liten-explorerViking Explorer ble ganske så puslete sett fra denne kanten. Været har vært grått i dag, men den meldte vinden er utsatt til i morgen, visst. Det er jo ikke bare gode nyheter for finheklingen som skal ta til grytidlig om morgenen. Men vi krysser fingre, stoler på fagfolk og tar på lue, så går alt sikkert aldeles som det skal!

hilsen-grete

4 thoughts on “Svalbard calling – rapport #4”

  1. Oi oi – svær båt. Hadde sikkert vært plass til gamle mor der også. Skulle love å ikke gå veien 🙂
    Dette blir nok en litt annerledes dag på kontoret vil jeg tro 🙂
    All mulig lykke til med oppdraget!!

  2. Egen svær lugar MED navn! Kult! 🙂 Så stor båt kunne kanskje jeg også vært med på. De tåler litt vær. 🙂 Lykke til!

  3. Hadde vært usedvanlig trivelig å ha deg med, mamma! Det er nok litt kronglete å komme seg ombord nå, vi får tenke på det til neste gang 😉 God dag til dere der hjemme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *