A hard day’s night

… eller var det ikke helg denne uka?

megDe siste to ukene på jobb har gått med til planlegging og innkjøp for en svær overhaling av vårt hovedmaskinrom i kjelleren. Etter sju år i bygget har alle hurtigløsninger og la oss bare få dette til å virke gjort det ganske så nødvendig å gjøre noen grep med rydding, reorganisering og restrukturering av alt fra maskinplasseringer, nettverkskabling, strømforsyninger, ruter- og svitsjkonfigurasjoner, såvel som vegger, gulv og rack.

Dette er rommet før vi begynte, selv om vi faktisk hadde fjernet ganske mye skrot da dette bildet ble tatt.

maskinrom1
I begynnelsen var rommet.... litt kaotisk

Noe arbeid var umulig å gjøre mens systemene kjørte, og selv om vi gjorde mye på forhånd hadde vi masse på oppgavelista da vi begynte på jobben lørdag morgen. Vi hadde en bil som kjørte i skytteltrafikk til gjenbruksstasjonen og kastet mer enn 900 kilo med utdatert og ødelagt utstyr. Det er helt galskap å lagre så mye skrot i så mange år.

Vi regnet med å gjennomføre jobben på omtrent åtte timer, selv om noen mente vi kunne greie det på to-tre. Etter ti timer innså vi at vi knapt var halvveis. Vi var fire personer (fem i perioder) som jobbet fra 9 om morgenen til 5 den påfølgende morgene. Da måtte vi gi oss for en stund. Men vi startet på igjen på søndag og greide å ha alle systemer oppe og ny kabling på plass før kvelden.

I morges fjernet vi overskuddskabler og en del søppel, og så fikk vi malt gulvet. Etter 25 intense arbeidstimer er jeg godt fornøyd med resultatet. En summering av alle timene viser at vi brukte mer enn 100 timer denne helgen.

maskinrom2
Her kan vi ta imot gjester!

Her er det “nye” maskinrommet vårt. Ikke rart jeg er glad, eller?

Vi har også fått inn et lite arbeidsbord med plass til å jobbe der nede, med nødvendig verktøy, nødlys og en ny brannslokker. Ny maling på gulvet gir et helt nytt inntrykk når man går inn i rommet. Jeg tror jeg må sitte på vakt utenfor fra nå av og passe på at ingen går inn med sko, ingen fjerner en kabel eller setter inn nye…

2 thoughts on “A hard day’s night”

  1. Wow! Amazing! Will my little dnsprobe ever fit in again – it’s so small and non-standard! And now it’s GREEN!! (Light “prison green”.) (I am considering spraypainting it pink, would that help?)

    Get a box of “blue socks” by the door. And set up a webcam in the room (that would actually be nice, available only on the internal network). And/or get a proper camera that can store everything to disk, perhaps initiated by light sensors to avoid enormous amounts of data.

    Hang a funny mask by the door for the sky people who don’t want to be filmed 😉

  2. I’m sure your little probe will fit in. I have even spotted some shelves that would be nifty for placing stuff like that on. I’ll give it a try with the “owner”.

    I actually consider the blue socks, not at all a bad idea 🙂 We’ll have to wait and see who is appointed “machine room nazi”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.