Snadder

I dag har jeg vært på trening, og kom litt senere hjem enn vanlig. Jeg hadde så innmari lyst på noe godt, og orket egentlig ikke tanken på å henge rundt på kjøkkenet i noen særlig utstrekning. Men så kom jeg på at vi har sopp i fryseren fra sist høst. Etter en intensiv jakt på grønnsaker og tilbehør (inkludert en svipptur til nærbutikken) fikk jeg surret i gang panna. Dette er bare noe av det aller beste (og enkleste) jeg vet om!

Det er egentlig verdens enkleste oppskrift også; bruk det du liker best (og som passer noenlunde sammen, selvsagt) og fres det sammen i en stekepanne eller wok.

I dag brukte jeg gulrøtter, squash, løk, purreløk, noen skinkebiter, småraspet brokkoli og en dæsj rømme. Sammen med soppen da, selvsagt. Det var litt kantareller, men mest skrubb og steinsopp i denne porsjonen – steinsopp er absolutt den beste soppen å lage mat av etter min mening. Når alt har fått godgjort seg litt bruker jeg å tilsette litt væske. Er man sofistikert kan man selvsagt bruke både vin og øl etter smak til dette. Men litt vann som blir til herlig kraft gjør som regel susen. Reguler mengden litt etter hvor “suppete” du ønsker at det skal bli. På slutten tilsettes rømmeklatten. Den gir en deilig syrlig smak på kraften. Det er også veldig godt med en fløteskvett om man foretrekker det. Jeg bruker å smake til med salt og pepper – pass på saltet dersom det er mye salt i skinken som brukes. Det er utallige variasjonsmuligheter; smelt inn en blåmuggost, tilsett hvitløk eller bruk spekeskinke. Lag jevning til kraften om du ønsker det, bruk litt buljong, en porsjon av en favorittsaus eller kraft om du vil. Dropp skinke og nyt et vegetarmåltid.

I dag var det kjapt og veldig godt, i alle fall. For lettvinthets skyld servert med loff og smør, men kan med hell kombineres med pasta eller poteter også. Og skulle du ikke ha sopp i fryseren eller tilgang på skogssopp; bruk butikkens sjampinjonger. De trekker til seg mye god smak av alt det andre og er en helt grei nødløsning.

One thought on “Snadder”

  1. Det der så veldig godt ut! Og det var egentlig veldig likt noe jeg tenkte å skrive selv. Det dukker opp et lignende innlegg hos meg, hehe.
    Du har en god idé med å raspe brokkoli (og blomkål), den har jeg tatt med meg, og bruker om jeg har dårlig tid, ellers bruker jeg små buketter. Moro å eksperimentere med det man har. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *