Fullmåne

Jeg liker månen. Nå synes jeg sola er veldig okei å ha sånn generelt for oss som bor på denne kloden. Men den lysende og stadig endrede måneskiva er ganske fascinerende. Jeg tenker vel først og fremst på hvordan den ser ut – ikke så mye romantikken rundt måneskinnstur i fullmåne og sånt. Men det at den lyser opp sånn som den gjør i mørket er fint, synes jeg. Det er selvsagt mye fascinerende med månen; at den bestemmer tidevannet, at det har vært folk der oppe, at den er så nær som den faktisk er og likevel ute i verdensrommet… Det er ikke rart det har oppstått mange myter, sagn og historier som knytter seg til månen vår.

I kveld er månen nærmere enn normalt. Jeg skulle ønske jeg hadde fotoutstyr til å få bilder som rettferdiggjør hvor fin den er akkurat nå. Og jeg skulle kanskje kledd meg med både litt mer klær og litt mer tålmodighet – det var 15 kalde minusgrader da jeg smatt ut for å ta bilde.

One thought on “Fullmåne”

  1. Flott! Jeg vurderte å stikke ut for å ta bilde også, men vet at jeg har prøvd uten særlig hell før. Har nok mye med utstyr å gjøre også, som du sier. Synes ditt ble riktig så kunstnerisk, jeg. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.