Bunadskrymping

Det er klart at ull er utsatt for krymping, det er noe alle vet. Det skal så lite til – feil temperatur, noe med luftfuktighet, sånne ting. Garderobeskapet vårt er ute i gangen, det er klart det er et utsatt område med temperaturskifter og sånn. Jeg burde sikkert hatt et annet skap…

Bunaden min har krympet litt hvert år, egentlig. Og det er vel sånt som skjer, eller hva? Jeg har lest forskjellige tips for å få den til å vokse igjen – ett var rådet om å henge bunaden i mammas skap, for mødre vet råd for sånt. Dessverre er nål-og-tråd-tipset ubrukelig for min bunad, det finnes ikke overskuddsstoff i livet på den. Jeg har ikke brukt den siden 17. mai i fjor, og da kalte tvillingene meg Fiona! Det frister heller ikke til gjentakelse, faktisk.

Til helga er det barnedåp for Ida Sofie, og bestemor skulle jo hatt på seg finstasen sin. Men det går bare ikke. Bunaden har krympet alt for mye, og jeg må nok finne ett eller annet telt å trekke over hodet i stedet! Men de selger fine telt for tiden, så det går nok bra.

6 thoughts on “Bunadskrymping”

  1. Så synd da Grete,jeg har ikke bunad selv å har aldri tenkt over at de kan krympe.Det er synd om du ikke får brukt han igjen…

  2. Bunader krymper noe voldsomt da! Min har drevet og krympet og krympet i flere år, men jeg tok den skikkelig for meg for 3-4 år siden nå, vi sloss noen centimeter helt til det ikke var mere stoff å sloss om. Nå de siste årene har den sluttet å krympe, men planen min om at den skulle vokse litt igjen slår visst ikke til.

    At du ikke skal ha på den krympede bunaden din er så sin sak, men jeg er helt fullstendig veldig uenig i at du skal ha på deg et telt, det vil ikke kle deg så godt tror jeg. Det fins helt sikkert noe som kler deg bedre enn det. Vi damer finner merkelige greier vi vil skjule her og der, men i mine øyne trenger såvisst ikke du gjemme deg i et telt. Jeg har oppdaget at midjen min ikke reagerer på krympemiddel lenger og sverger til tunikalignende greier, jeg tror det funker litt.

  3. Hi,hi,telt du liksom Grete,men alt kler den smukke så kanskje et fint telt blir like bra…hi,hi,neida…men jeg visste ikke at bunader krympa.Kanksje løsningen er å krympe litt selv også.. men det er ikke så lett.Det vet jeg også.Like før 17.mai hvert år så får jeg lyst på bunad..så glemmer jeg det til neste år.Alfred kan ofte sitte å stirre på meg,da er det noe han vil,ut eller leke litt eller rett å slett litt oppmerksomhet.Pleier å snakke med han da å si at jeg ser han å spør hva han ønsker.Som regel så finner vi utav det.Nå har vi vært ute en tur å han elsker bringebær..Jeg plukka til han jeg,glemte meg selv.

  4. Klær krymper, selvfølgelig gjør de det. Ellers er jo alderstillegg noe som de fleste sliter med. Noen klager over at bilringene er et problem – noen har problemer med ventilen.

  5. Du skulle sagt fra litt tidlegare (eller evt mast om at eg måtte lese bloggen din litt meir dagleg…), så kunne du lånt min (sjølv om den er raud, da). Ja, om du er veldig frista så er det berre å si fra, da, den heng i skapet og er i dåpsform.

  6. @Magni
    Hmm, jeg kunne nok levd med en rød bunad, synd jeg ikke rakk å se dette tidligere. MEN – jeg har kjøpt “telt” så det går vel bra likevel 🙂 Tusen takk for tilbudet, og god helg til dere!

Leave a Reply

Your email address will not be published.