En litt av hvert-hund

Lukas har vært på utstilling i helga. Fortsatt er han bare valp, så fortsatt teller ikke bedømmingen offisielt. Denne gangen fikk vi litt mer tilbakemeldinger, og ser at vi må gjøre et stykke arbeid hvis vi skal fortsette med utstillinger når han blir voksen. Begge dagene ble han tredje beste hannhund, og det er vel kanskje ikke så aller verst?

Kraftig hanne, en aning høy på bena, vakkert mask. hode, bra øyne, ører, hals, overlinje, ganske bra haleansetning, velkroppet. Kunne vært noe bedre vinkel, bra pelskvalitet, skulle ønske noe bedre bev. Bra gemytt.

Bedømmelse dag 1 – dommer Eeva Rautala

Nice head and expression. A little short in neck and upright in shoulders. Needs a lot more ring training. In heavy body condition and needs a better coat. Not moving good.

Bedømmelse dag 2 – dommer Harry O’Donoghue

For mitt fullstendig uvitende utstillingshode ser det ut som han har flott hode. At pelsen trenger tilsyn visste vi fra før. Trening i ring har vel verken han eller vi – det får vi nok ta en runde på. Jeg aner ikke hva bedre vinkel og høy på beina betyr – er han feil proporsjonert, liksom? Det kan vi jo ikke gjøre noe med uansett. Vi skal på siste valpeshow neste helg, så da får vi se. Men uansett hva hvilken som helst dommer sier – han er den aller skjønneste, koseste kompis! Og det var så godt å få ham hjem igjen.

Lukas soler seg på terrassen – ser litt molefonken ut – uenig med dommerne?

4 thoughts on “En litt av hvert-hund”

  1. Hei,jeg syns han er NYDELIG.Helt perfekt spør du meg. Har han ikke fin pels kvalitet da? Syns han er kjempefin jeg.Tror ikke han bryr seg så mye.Nyyyydelig bilde av han i sola.Nuss til Lukas fra meg

  2. @Karin
    Tusen takk, Karin – jeg synes også han er helt perfekt 🙂 Pelsen hans er helt sikkert bra, men han har ikke vært nappet med tanke på utstilling, og det ble vel påpekt nå. Dessuten bryr han seg helt sikkert ikke! Jeg er ikke så sikker på at vi kommer til å drive med utstillinger, men vi får se… Kos til Alfred fra oaa!

  3. Hei igjen.
    Det der med høy på bena får jeg også på Emil til stadighet. Det betyr jo at han er litt lang i bena egentlig. Men det er ingen krise fordi at 1) Han er ikke ferdig vokst og blir kraftigere og 2) Den typen Cairn som Lukas og Emil er – er litt forskjellig fra de med kortere ben og lengre kropp. Det er sånn i Cairn verdenen også at noen liker mora og noen liker datt’ra. At noen dommere liker dem mer Norfolk-aktige og noe liker den mer sportslige, atletiske typen.
    Det med å ønske seg mer vinkel betyr at bena ser litt rette ut, de skal jo være vinklet i leddene sånn at det ser ut som om han er klar til å sprette avsted. Men det kan henge sammen med manglende ringtrening og mye annet… Lykke til videre. Ser du har nappa han ned. Det har jeg og, så har utstillingspausee til nærmere jul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *