Vintersko

Bilen har fått vinterhabitt – fire nye piggfrie dekk er kjøpt og lagt på. Så ble det før oktober i år også. Like greit kanskje, med det kalde nattværet vi har for tiden og tur nordover til helgen.

Nye vinterdekk hjelper for å føle seg trygg på vinterføre

Vi har forresten kjørt piggfritt i snart 20 år nå. Uten kræsj. I løpet av de årene har jeg ikke hatt trøbbel flere ganger enn jeg kan telle på én hånd, og ikke mer alvorlig enn at jeg kunne la bilen stå noen øyeblikk mens jeg ventet på brøyting, strøing eller sånn. Jeg tror dessuten mange kjører på slitte piggdekk med falsk trygghet – er halvparten av piggene borte, så er i alle fall ikke de dekkene egnet på vinterveien. Jeg tror mange piggentusiaster burde prøve piggfritt før de insisterer på å fortsette med piggene og kanskje oppdage at det er gode og trygge dekk. Kanskje lærer man seg en litt annen kjørestil, men det taper ingen noe på – tvert i mot sparer vi kanskje noen bulker og det som verre er?

Leave a Reply

Your email address will not be published.