Himmelgreier

I 1989 ble det oppdaget en ny komet. Knut B. Aarseth er mammas fetter, så vi har en vaskeekte astronom i familien (i tillegg til Tobias) og et himmellegeme som bærer hans navn raser avgårde der oppe. Den blir aldri mer å se for oss på denne kloden, det gir litt weird perspektiv på ting.

Kometen Aarseth-Brewington 1989w1 (bilde fra Universidad Nacional Autónoma de México)
Bilde fra avisa Møre (http://www.mre.no/4682509.o2.html)

Nå på høsten er stjernehimmelen helt ubeskrivelig vakker – så lenge det er skyfritt. På hytta er det heller ikke så mye lys rundt som forstyrrer, og jeg har så lyst å få tatt bilder av stjernene. Ikke er jeg proff, ikke er kameraet mitt tilnærmet proft og ikke kan jeg masse lure triks. Men med litt tålmodighet og prøving og feiling bør det vel være mulig, tenker jeg. I 2004 tok jeg bildet under her som viser Månen, Mars og Venus. Jeg har sett Saturn i stjernekikkert, med ringer og greier. Men skulle det være en eller annen ny lysende prikk der oppe, så er det helt sikkert ikke jeg som oppdager den.

Venus, Mars og Månen på rekke i november 2004

One thought on “Himmelgreier”

  1. Hei,vistes det virkelig 2 bilder??? På min pc vises kun ett,det med Alfed å meg…Huff hva skal man gjøre da? Synd dette hender meg for jeg er ikke flink til å rette opp sånne datating…Jeg sletta innlegget jeg nå da,for jeg ser ikke det andre bildet..Blir bare rot…Jeg får ikke til å endre størrelsen på bildene heller for de vises ikke på min pc…Huff…

Leave a Reply

Your email address will not be published.