Prosjekt sengegavl

Jeg har fundert en stund på hvordan jeg skulle få til en sengegavl i hodeenden på senga vår. Ettersom den består av rammemadrasser, så står den liksom bare inntil veggen. Å kjøpe gavl utgikk med høye kneløft, for det er dyrt det – koster jo like mye som hele senga. Løsningen ble hjemmelaget, og jeg er ganske fornøyd så langt. Jeg fikk utrolig god hjelp underveis i arbeidet, som bildene kanskje viser.

Klipping av vatt og stoff – bra liggeplass, synes Lukas
Denne bråkete stiftemaskinen burde det gå an å få has på...

Innkjøp:

 • en plate i passe størrelse (sponplate eller hobbyplank, for eksempel)
 • platevatt eller skumplast (jeg brukte dobbelt lag bomullsvatt med bærende fibre)
 • stoff du liker
Sengegavlen på plass

Jeg falt for dette lyse stoffet, men innser at det kanskje ikke er veldig langlivet ettersom det er litt loddent og antagelig vil være en støvmagnet. Men dette var jo bare første forsøk, og skulle det trengs utskifting kan jeg for eksempel kjøpe skai eller noe annet som er lett å tørke av med en klut. Det er jo enkelt å bare stifte fast nytt stoff på den plata jeg allerede har. Og fordi stoffbredden ofte er større enn høyden på gavlen kan det bli en del stoff til overs – jeg skal sy gode, store puter av restene mine. Jeg kjøpte stoff og vatt på Stoff & Stil, de utmerker seg som en god stoffbutikk synes jeg.

7 thoughts on “Prosjekt sengegavl”

 1. Stiiiiilig! Ideen herved stjålet! 😀 Og jeg måtte pusse brillene for jeg leste overskriften som “SengeAVL” og fikk et øyeblikk kaffen i vranga her… *knegg*

 2. @Heksa
  *fnis*

  @søster
  Vi skrur på noen beslag på baksiden av platen og skruer i veggen, omtrent som når du henger opp bilder, bare kraftigere. Det går også an å bruke hengsler. Eller hvis du lager gavlen av en sponplate, så er den sannsynligvis så høy at den kan stå på gulvet bak sengen. Mange muligheter, spørs vel bare hvor “usynlig” opphenget skal være 🙂

 3. @Johanne Brekkevold
  Jeg har sett mange som bruker møbelstifter langs kanten på fronten, hvis man er flink til å få dem på snorrett linje så er det skikkelig dekorativt! Lykke til, regner med prosjektet ditt også blir publisert 🙂 Gratulerer med nytt soverom og den store, skjønne, blide gutten!

Leave a Reply

Your email address will not be published.