Rapport by proxy – #1

Jeg kan jo ikke å la være å skrive noen ord når det er kjentfolk på Svalbard! Nå har Helge og Frode reist til Ny-Ålesund for å starte på slutten av fiberprosjektet, mens jeg sitter hjemme og mottar bilder og rapporter. Da får jeg i det minste stillet skrivekløen litt 🙂
nyaal-jan-arbeidsfolkI det svarteste mørket på 79° nord er det stor aktivitet. Byggingen av den nye VLBI-stasjonen er godt i gang (kanskje det er like greit at jeg ikke ser vakre Brandalpynten som anleggsområde?) og mine kjære kollegaer er på plass for å skjøte fiber.
nyaal-jan-tromlerDisse tromlene holder på overskytende kabel fra sjøen og det er endene av disse som skal inn i nodebuene.
nyaal-jan-gretebuGretebu står fortsatt stødig og flott, strømmen er på plass og utelyset lyser. Gutta i gult har hendene fulle de nærmeste dagene med å knytte alle ender sammen.
nyaal-jan-fiberkuttVår venn Hallgeir kjører gjerne alt som durer – for å kappe fiberkabelen trengs kraftig verktøy, vinkelsliper er i alle fall underholdende å se på.
nyaal-jan-fiber-innHer har fiberkabelen kommet seg inn i varmen, inn i Gretebu. Skjøting og tilkobling til utstyr er på programmet for den kommende uka.
nyaal-jan-vlbiDet kommer nok videre rapporter fra arbeidet der oppe. I mellomtiden kan vi nyte synet av den gamle VLBI-antenna – den er ganske vakker i mørket …
hilsen-grete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *