Hva er det med Fortitude?

Jeg var veldig ivrig optimist da den nye britiske krimserien Fortitude ble annonsert for et par uker siden, og benket meg blid og glad foran tv-skjermen. At handlingen er lagt til et slags kvasi-Svalbard burde kunne bergta meg. Men hva er det egentlig med denne serien?
henry-tysonEtter to episoder er jeg veldig usikker – enten er dette genialt, eller så er det helteit …

Å gi inntrykk av at man er på Svalbard blir fort feil for den som har vært der, det er for mange detaljer som ikke stemmer. Serien er spilt inn i Reyðarfjörður på Island. Det er ingenting å si på skjønnheten og villskapen i omgivelsene – men Svalbard er det ikke.

Så hva da med handlingen?  Et grusomt drap blir begått, og det truer hele det lille samfunnets fremtid. Den lokale politisjefen, sheriff Dan Anderssen (Richard Dormer fra Game of Thrones), må etterforske drapet sammen med Eugene Morton (Stanley Tucci fra The Hunger Games), en etterforsker som har reist ens ærend til Fortitude for dette. Han kom så raskt etter at drapet ble begått at folk begynner å lure på hva han visste – og når han fikk vite det.
fortitude-flereMens de sammen forsøker å finne motivet for det grufulle drapet, finner begge overbevisende grunner til ikke å stole på hverandre – og å mistenke hverandre. Drapet er en katastrofe for Hildur Ødegård (Sofie Gråbøl fra Forbrytelsen), sysselmannen(dama), som jobber for å gjøre stedet til et populært turistmål for de velstående. Og for Henry Tyson (Michael Gambon kjent fra Harry Potter), en dyrefotograf som bare har uker igjen å leve, blir mordet en katalysator for å avdekke Fortitudes mørkeste hemmelighet. Og hva den består i gjenstår å se …

Jeg gir denne serien et par søndagskvelder til, men innen da bør den ha tatt av!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *