Oversized snøløvgenser

min-marygenserJeg falt for mønsteret som heter Mary her for litt siden, også (litt) kjent som snøløvgenseren. Og dermed ble det garnshopping, da … Men jeg kjøpte bare hovedfargen – mønsteret har jeg strikket med det fantastiske samojedgarnet som jeg var så heldig å få litt av sist vinter. Utrolig mykt, skinnende hvitt og deilig pusete hundete øverst på bolen.

marygenser-bol

Jeg tok i litt med masketall og størrelse, for denne genseren skal virkelig være til å krype inn i når det blir kaldt! Hovedfargen er lys grå Nepal og jeg trengte faktisk 450 gram av den (ikke like mange meter per nøste på Nepal som Puno). Jeg valgte med vilje den lyseste gråfargen for å få nesten bare et hint av kontrast i mønsteret.

Jeg strikket også ovenfra og ned, mest for å spare tid, montering og en evighet med ensfarget strikk i starten. Jada, jeg vet det – all den ensfargede strikkingen kom på slutten i stedet … Men genseren ble stor og god og skikkelig tjukk. En ny favoritt er i boks!

marygenserenDe siste meterne av samojedgarn skal bli til lue, tror jeg. Er i tenkeboksen på akkurat den.

10 thoughts on “Oversized snøløvgenser”

 1. Hei Grete, denne genseren er så fin. Du er så flink med håndarbeid!
  Jeg ser etter strikking til høstmørket setter inn, tror jeg skal prøve meg på denne……håper de har mønsteret i Namsos…
  God søndag ?

 2. Har så lyst til å strikke snøløv i voksen.Har aldri prøvd rundfelling før.Er dette en forsiktig start.Hvordan skaffer jeg mønster?mvh Hilde Haugenæs?

 3. Hei, dette er helt sikkert en grei oppskrift for å prøve rundfelling for første gang. Mønsteret til snøløvgenseren (Mary-genser) finnes på Ravelry, link i bloggen min 🙂

 4. Hei! Jeg bil å strikke gensern oversized. Når jeg bruker str M til vanlig, hvor mange masker ville du lagt på får at den skal se bra ut? ? den ble utrolig fin.

 5. Hei, du må bare regne deg frem til den størrelsen du vil ha. Strikk en prøvelapp og mål hvor mange masker du trenger i tillegg til oppgitte mål, så finner du nok frem. Lykke til!

 6. Kjempe fin genser 🙂 jeg har veldig lyst å strikke denne til meg selv men den finnes ikke i xxl :/ hvordan gikk du frem for å få den større?

 7. Hei Maria, du må bare strikke en prøvelapp og se hvor mange masker du har på f.eks 10 cm, så må du regne ut hvilken størrelse det tilsvarer i oppskrifta. Trenger du mer enn den største størrelsen, så er det jo bare å legge til de centimeterne du trenger. Lykke til!

 8. Hei, jeg lurer på… når du strikker ovenfra og ned gjør du bare rett og slett bare omvendt av det som står i oppskriften? Øke der det står felle?

  Mvh Henriette ( jettesinstrikkekrok på insta😊)

 9. Hei Henriette,
  ja det er bare å gjøre motsatt – legg opp i halsen det antallet masker du ellers skulle ha felt av og øk det antallet masker oppskriften sier du skal felle. Det er nok lurt å skrive opp på forhånd. Maskene for ermer setter du på en tråd eller ekstra pinne mens du strikker bolen, husk å legge opp masker under ermene også. Lykke til 🙂

Comments are closed.