Symaskinen går

Nå er jeg i farta – symaskinen har kommet frem igjen, og jeg har sydd mitt livs første liftgardin. På badet på hytta har jeg noen ganske søte (synes jeg selv i alle fall) møbler fra IKEA der glassdørene har et hvitt blomstermønster.

Detaljer fra glassdøren på høyskapet

Dette gjorde at jeg tenkte å finne noe passende stoff til gardiner. Det kommer aldri til å bli noe innsyn på badet, så gardin er egentlig ikke så påkrevd. Det er til og med ganske koselig å stå i dusjen og se ut mot skogen og sjøen. Men så kom jeg over et stoff (egentlig en ferdig gardinhøyde) som jeg syntes passet, og bestemte meg for å lage noen florlette gardiner av dette. Etter hvert oppdaget jeg (treg – jeg?) at liftgardiner er nokså hot stuff (kan hende det allerede er 2009?) og lette en stund etter instruksjoner for å lage dem. Jeg endte med en tur på butikken der jeg kjøpte et kit for å lage liftgardin, og det var enkelt-penkelt å sy.

Vanskelig motiv med motlys og transparent gardin, men ganske søt?

Badet begynner å nærme seg ferdig nå. Jeg har igjen noen småting (finpuss og maling av listverk blant annet) men det har absolutt blitt sånn som jeg ønsket meg. En dag skal jeg finne frem vidvinkellinsa mi og ta noen skikkelige rombilder sånn at helheten kommer frem. Nå har jeg i alle fall prøvd teknikken med liftgardin, og er klar for å finne passende stoff til å lage en slik gardin til kjøkkenet også. Tro om jeg skal slå til med litt farger der, kanskje?

http://www.ikea.com/no/no/catalog/categories/series/12268/

3 thoughts on “Symaskinen går”

  1. Du kan bytte den bunn-profilen i en hvit en.. 😉
    Det blir enda penere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *