Bli med inn på hytta

Jeg er – som tidligere nevnt – ikke noen særlig spesialist på interiør, moter, farger, design og alt det der. Jeg mangler vel ikke interesse, men å henge med i alle svingene koster for mye tid og penger til at jeg prioriterer det. I alle fall her hjemme. Jeg prøver, altså. En malingsskvett her og et teppe der, en ny duk og lysestake, en gardin eller rett og slett en rundvask. Det trengs nok mest av alt mer tid og konsentrasjon om interiøret her hvis det skal bli noe som monner. De bidragsyterne jeg deler adresse med er nok grundig under middels interessert, samtidig som det i seg selv er ganske krevende å holde en viss orden med mange familiemedlemmer i alle aldre.

På hytta er alt så annerledes. Det hjelper selvsagt at alt er nytt, og at det har tatt tid å bli ferdig. Tid som er brukt til planlegging. Og jeg har (i alle fall så langt) fått det aller meste sånn som jeg hadde tenkt det. Jeg ønsket helt fra starten å male panelet inne, jeg er ikke så veldig glad i trehvitt som blir mørkere og mørkere med årene. Så det første jeg gjorde var å tenke farger. Jeg endte med en  (1137  Sjøsand – 2106-Y43R) som er lys uten å være for hvit – jeg ønsket kontrast til de hvite vinduene, dørene og listverket. Jeg bestemte meg tidlig for å male alle veggene i samme farge. Mange syntes nok dette hørtes kjedelig ut, men jeg er veldig fornøyd selv og synes det skaper en helhet.

Veggen mot soverommet, med trapp til hemsen

I samme fargeserie plukket jeg også ut to mørkere farger (1623 Marrakesh – 3606-Y29R og 2363 Solid – S6005-Y50R) som er brukt på noen detaljer – toppdrageren oppunder taket, bokhyllene, køyesengene til guttene og etter hvert rekkverket på hemsen. Alt i alt synes jeg dette har vært vellykket, og det gir masse rom for lek med annet interiør som møbler, gardiner og puter. Takene under hemsen (der jeg rakk opp) er hvitlakkert, men dessverre var jeg ikke forutseende nok til å forhåndslakkere panelet som skulle legges i skråtaket. Nå er det så høyt oppe og vanskelig tilgjengelig at det trolig blir lenge til det blir gjort noe med.

Bokhylle i mørkere farge, taket er ubehandlet

Alle beslag og håndtak er i sort eller krom. Gulvet er oljet med Møretyri-olje i fargen eik, det gir et ganske mørkt gulv, men også mye varme til inntrykket. Til sofagruppen kjøpte jeg et kuskinn som har samme fargetoner som gulvet, en artig detalj synes jeg.

Enda en bokhylle, her vises fargen litt bedre

Bakveggen på stua fikk ikke noe vindu ettersom det er bare bergvegg bakom der. I stedet kjøpte jeg et digert speil som gjør rommet mye luftigere og større.

Liksom-vindu på stua

Nattbord, kommoder, spisestue, sofabord og TV-benk er i sort, spisestuestolene i en sandfarge som passer godt til resten.

Stolene passer godt sammen de luftige gardinene

Kjøkkeninnredningen er fra IKEA og heter Ståt. Den er i hvitt, med sorte beslag. Benkeplaten er heltre eik, og vi kjøpte samtidig en krakk som ble oljet med gulvoljen. Dermed løfter jeg gulvfargen litt opp midt i hytta.

Kjøkkenet er litt nakent ennå – nå blir det snart gardiner

Badet er helt i samme stil som resten, men der har jeg kommet mer i gang med litt knæsje farger som staffasje. Utgangspunktet har vært humle-bildet mitt som jeg er veldig glad i. Med håndklær og vaskekluter i de skarpe fargene i gult, grønt og orange (supplert med litt rødt) blir det ganske friskt der.

En del av badet
En del av badet – her vises gulvet godt også

Jeg ser at det er ganske nakent de fleste steder fortsatt. Det mangler mye på å si at jeg er ferdig når det gjelder bilder på veggene og andre fargeklatter. Men det er jo det som er så gøy – jeg har en ganske blank interiørpalett å leke med. Det er mye igjen på soverom og hems. Og ennå har jeg ikke kommet i gang utendørs – det skal bli litt av et prosjekt!

10 thoughts on “Bli med inn på hytta”

 1. Artig å sjå litt meir av hytta innvendig 🙂 Så fin den er! Fargane har eg ikkje andre kommentarer til enn at det ser bra ut – så interessert er altså eg 😉
  Men trappa til hemsen, kor er den frå? Vi har eit loft på hytta som eg ser for meg at vi bør innrede som pikerom i løpet av nokre få år, og ei trapp som går litt på skrå (det ser ut som det er noko mekanikk på dykkar så det blir ei trapp og ikkje ein stige) er nok meir barnevenleg enn den stigen som er der no.

 2. @Magni
  Hehe – farger og slikt kan ikke være alles hovedinteresse…!

  Trappa har pappa laget, vi trekker den frem så det blir mer normal trappegang ja. Mangler noe å holde seg fast i, får se om det blir behov for rekkverk der også. Hele konstruksjonen er laget av en heltre kjøkkenbenkplate som var det eneste vi fant som var kraftig nok (hobbyplank/plater er for spinkle) og som var høvlet i tillegg. Jeg kan sikkert skaffe deg en skisse hvis du vil 🙂

 3. @Grete
  Skisse eller ein serie nærbilder hadde vore flott 🙂
  Haster overhode ikkje, det er ikkje som at det kjem til å bli gjort noko med det loftet i sommer uansett. (Rekkverk på veranadaen står på planen i år, sidan eg innbiller meg det er greitt å ha til vi har med ein 15 mnd gammel unge neste år…)

 4. jeg skal male rommet mitt, og den fargen på veggene er helt perfekt ! 🙂 hva heter den?

 5. Hei. Jeg har planer om å lage en trapp som ligner veldig på den du har her. Hadde du hatt mulighet til å sende meg en skisse eller noen nærbilder?

 6. Hallo !
  Flott hytte med fin farge. Og velge en farge på hele hytta er smart, det gir en fin helhet og hytta virker større .
  Så hadde du så fin og praktisk trapp til hemsen. Ønsker meg maken i mitt hus i Lofoten.

  Er det mulig å få mål på trinn, bredde mm.
  I såfall vil jeg bli veldig veldig glad.Har som forventet overskridet budsjettet i byggingen, så hvis jeg kan få hjelp til målene kan jeg kanskje overtale en ” handyman” til å hjelpe meg med å snekkre den.

  trine

 7. For et fantastisk vakkert speil!!! 😀 kan jeg spørre hvor du har kjøpt det? Utrolig nydelig! Hilsen Tina 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.