Flyttesjau

Det er ikke noen spøk å bytte PC. I løpet av de siste par ukene har jeg flyttet ut av tre stykker, og er nå i ferd med å komme i orden på to av dem. Den eldste er overlatt til Tobias som nå slipper å konkurrere om bruk av familie-PCen (Sondre har allerede annektert en avlagt laptop etter Olav). Jeg venter på generasjonsskifte på jobb, men i mellomtiden har jeg reinstallert den snart bytteklare laptopen. Litt mindre jobbstæsj og mer plass til egne ting.

Fysj og fy, hvor mye rot man greier å samle på en PC i løpet av noen år! Denne var jo verre enn det innerste kottet på loftet. Godt å få omorganisert og ryddet litt, og ikke minst samordne backupene vi har av ymse ting.

Til sist har jeg byttet arbeidsstasjon (stasjonær PC) på jobb. Det var bare en fornøyelse, egentlig. Alt gikk greit med alle ting som skulle være der både før og etter. Den gamle stasjonærmaskinen skal bli fast inventar på hytta – håpet er å få opp webkamera, værstasjon og litt sånt. Det gjenstår en installasjonsjobb der.

Sånn ser min neste laptop ut – tror jeg

Så snart jeg får den nye laptopen er det helt slutt på Windows på jobb for min del. Det er egentlig på tide, og jeg har omsider kommet frem til at det er sjelden jeg trenger det. Hjemme er det litt annerledes – ikke at jeg klarer meg uten Linux, det har jeg selvsagt på eee’en min – og lettere å samkjøre ting med familien med like OS. Jeg gleder meg litt til å slippe å drasse med meg PC til og fra jobb også, den pensjonerte skal få bo hjemme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *