Tre deler glede og én del lykke

Noen ganske enkle ting kan lyse opp hverdagen innimellom. I hagen har jeg spesielt tre små hjertebarn. Tidligere har jeg vist frem blåveisen som er en av disse. I tillegg har jeg markjordbær og liljekonvall som alle er fra hyttetomta mi. Disse tre gledene myldrer sammen i solveggen – og jeg blir så glad av å se at de trofast dukker opp år etter år.

Glede: Markjordbær i hagen – selve smaken av sommer
Glede: Liljekonvall er nydelig i buketter på bordet, og med himmelsk lukt!

I ettermiddag fant Lukas et nedgravd griseøre i blomsterbedet. O lykke, tenkte han. Øret var aldeles lefsete og oppbløtt, og det passer vel utmerket for en stakkars tannhemmet hund. Det så i alle fall ut til å være det lille ekstra for ham i dag.

Lykke: Lukas med det mest grisete griseøre man kan forestille seg

Det er ikke alltid så mye som skal til 🙂 Vi var forresten innom dyrlegen på tirsdag for å sjekke tennene til Lukas. Hjørnetennene oppe sitter dønn fast selv om de nye er godt på vei, så hvis de ikke kommer ut av seg selv senest neste uke blir det tannregulering. Neida… Men da må de gamle trekkes, og for en hund medfører det selvsagt narkose. Jeg krysser fingre for løse tenner, leker masse med ball og bein og håper det ordner seg av seg selv.

Status: Lukas veier nå 7,95 kg, har mistet de fleste melketennene, også jeksler, han er glad og fornøyd – spesielt når vi kommer hjem etter jobb, sover hele natten, spiser for det meste jevnt og trutt men har tendenser til å være matlei innimellom, elsker å være ute, bryr seg egentlig ikke så mye om katter (eller andre fremmede hunder) og er absolutt en fantastisk god og snill kompis!

3 thoughts on “Tre deler glede og én del lykke”

 1. Hei,så koslige bilder du viser.Det er så herrlig med sånne trofaste planter som kommer igjen å igjen.Ja,Alfred var tufs men vi er glad det er over,han har vært i hundre i dagene etterpå.Han biter også,å henger etter meg spesielt.Mulig det er tenner ja,siden Lukas gjør det samme.Vi prøver si nei å gå ifra han men ofte så ler vi av han også.Veide Alfred idag,han veier nå 7 kg.Han spiser ikke så mye som jeg mener han skal. Han har liten matlyst på dagtid men den er bedre om kvelden. Men det virker ikke som han er slapp eller noe.Ønsker dere en riktig god helg!Hilsen Alfred og Karin

 2. Markjordbær i hagen er jo drømmen 🙂 Liljekonvall er nok min favoritt.

  Jeg vant forresten din Barnas Beste auksjonen..hehe. Det var vel boka “Inn i vår tid” du ikke hadde? Nå har jeg komplett samling på 17 bøker.

 3. @Johanne Brekkevold
  Liljekonvall er min favoritt også, jeg greide heldigvis å redde unna en koloni bak hytta, så jeg skal prøve å spre dem litt – uten at jeg vet hvordan de “forfleres”…

  Så artig at du vant auksjonen! Jeg kjøper gjerne den 17. boka!

  @Karin
  Snedig at Alfred jevnt ligger et kilo under Lukas, begynner å lure på om vi overforer ham 😉

  God helg, dere to!

Leave a Reply

Your email address will not be published.