Min første tomatsuppe

Siden jeg var liten (mindre) har jeg hatt dilla på tomatsuppe. Jeg har laget utallige porsjoner basert på pulver i poser, og det har som regel smakt så där – men aldri helt som en kokkelaget restaurantsuppe. I disse eksperimentdager var nå turen kommet til hjemmelaget pastasaus og hjemmelaget tomatsuppe. Jeg må innrømme at jeg tok en viss snarvei, ettersom jeg kjøpte tomater på boks (jeg orket ikke tanken på å skålde og skrelle dem selv, ikke i dag i alle fall). Inspirasjonen dukket opp fra bloggen Hobbykokken Olav (nei, ikke min Olav) der jeg etter hvert har funnet mye snaskens etter min smak!

Denne uken har vi hatt to-retters med tomatsuppe til forrett og pasta penne med tomatsaus til hovedrett. Ungene gjorde store øyne da jeg etter middagen informerte dem om at de hadde satt til livs et vegetarmåltid. Og det smakte aldeles fortreffelig – og for en tomatsuppeelsker smakte det himmelsk!

Tomatsuppe med en dæsj crème fraîche og en grønn pyntedusk

Det blir en real mengde tomatsaus av dette, jeg tenker nå å fryse et par porsjoner til senere bruk – selv om jeg ikke aner om det er egnet til frysing. Jeg håper det, lover å si fra hvis det ikke funker. Oppskriften kommer her:

Ingredienser:
5 ss olivenolje
3 løk, finhakket
4 fedd hvitløk, finhakket
4 ss tomatpuré
2 ts sukker
1,5 ts salt
3 ss oregano
4 bokser hakkede tomater

Fremgangsmåte:
Stek løk og hvitløk i olje på middels varme i ca. 10 minutter. Bland sammen med tomatpuré, sukker, salt og oregano. Bland så inn tomatene.

Nå har du en frisk og syrlig saus etter ca. 10 minutter koking. Foretrekker du en litt tyngre saus med tykkere konsistens kan den koke videre et par timer på middels svak varme  uten lokk. Husk å røre i den med jevne mellomrom. Dette gir jo en viss følelse av å være Italian Mama, ikke sant? Nå fin-purées sausen med en stavmikser.

Til pastagrateng, spaghetti bolognese eller pizza bruker du bare sausen slik som den er.

For å lage tomatsuppe fortsetter du slik:

Kok opp 5 dl vann som du blander med en terning med grønnsaksbuljong. Bland sammen med 3 dl tomatsaus (jeg brukte litt mer, for å få litt fyldigere suppe) og la det få et lite oppkok – og vips! så har du en deilig tomatsuppe på under 5 minutter! Serveres med godt brød.

Bon appétit!

One thought on “Min første tomatsuppe”

  1. Hei,tomatsuppe er en av mine favorittsupper.Så og hørtes kjempegod ut. Jeg er over gjennomsnittet glad i suppe da.Kankskje vi prøver den oppskriften der en dag…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *