Kunstsamling in spe

Da jeg fylte 40 (eller 29, som mange kaller det) fikk jeg noen gaver. Og litt penger. Noe av dette var fra Galleri Oluf i Trondheim, og jeg endte opp med to keramikkarbeider av Ingun Dahlin som jeg setter veldig pris på. Disse har nå fått plass på den svevende hylla vi har montert over tv’en.

Jeg bruker å late som jeg har vært modell for den til venstre...

Serigrafiet av Elling Reitan (til høyre av de to midterste på bildet) var det første jeg fikk i gave, og så brukte jeg noen kroner og kjøpte ett til. I tillegg kjøpte jeg et serigrafi av Thorstein Rittun – dette heter Sjøsprøyt. Sammen med min Vincent van Gogh helt til høyre henger alle disse nå i spisestua.

Rittun, 2xReitan og van Gogh

Etter at jeg måtte innse at hammocken uteble som bursdagsgave, bestemte jeg meg for å utvide den lille samlingen min. Jeg har nå kjøpt bildene Hulder i heia og Kongsdøtrene. Disse er en del større enn de andre jeg har, og Kongsdøtrene passer veldig godt over lesestol #2 i enden av spisestua. Hvor Huldrene skal henge har jeg ikke helt bestemt meg for. Kanskje van Gogh må vike?

Kongsdøtrene – jeg har fått trykk #1/210!
Hulder i heia

Det begynner visst å bli vanskelig å få tak i de trykkene man ønsker av Thorstein Rittun – det er mange som er utsolgt etter at jeg begynte å lete etter supplering av samlingen min. Jeg får holde øynene åpne etter de jeg går rundt og ønsker meg i hemmelighet.

Jeg skal legge ut bilder av hele veggen når jeg er fornøyd med all plassering – men noe må alltid være på planleggingsstadiet, det blir jo alt for kjedelig hvis alt er ferdig! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *