Storarbeid i fjæra

Jeg har ønsket meg ryddig strandlinje nedenfor hytta helt siden vi startet skogrydding og hytteplanlegging i 2007.  Denne helgen kom Mathias og Margrete på besøk. Mathias hadde ikke bare med seg pågangsmot og arbeidslyst; han stilte også opp med kjettinger, taljer og alskens lure saker. Fredrik ble ivrig på oppdraget og ble med han også, og etter to dager er det nå svært så tydelige endringer!

Stor stein som dukket opp da vi sprengte berget bak hytta

Denne svære steinen ble slept ned fra sin tidligere landingsplass. Med kiler og slegge ble den til slutt delt i fire-fem store heller.

Steinen er delt i flere stykker

Etter slag og slit ble steinhellene halt bortover berget. Der ønsket vi nemlig å få til en gangvei mot holmen som har vært utilgjengelig på floa. Gutta trakk i våtdrakter sånn at de kunne velte stein i sjøen – selv om stein flyter dårlig, så hjelper det mye å flytte dem under vann. Tobias hjalp også til med å bygge vei.

Fredrik, Mathias og Tobias jobber som helter!
Prøvegåing av steinstien – Lukas venter spent på fullføring

Sondre, Tobias, Fredrik og Mathias har også ryddet en uhorvelig diger mengde tang. Sammen med steinryddingen har dette resultert i en fin liten strandplass der vi nå kan kose oss. Nå kan vi pusle-rydde resten og lage fine sitteplasser, for soling og grilling. Og så fint som det blir å bade der nå! Hvis bare sommeren kunne komme…

 

4 thoughts on “Storarbeid i fjæra”

 1. Så bra! Flinke gutter som bidrar til en deilig uteplass.
  Jeg er sikker på at man kan kose seg ved vannet, også iført genser og vindjakke.
  Et bål og en pose mashmallows i tillegg, kanskje? For å gjøre livet enda litt søtere? :0)

 2. Hvorfor taljer og slikt, har ikke pappa en stor sterk båt? Fest i steinene og dra de ut på dypere vann.
  Mindre manuelt arbeid og mye artigere 🙂

 3. @Tante Mie
  Blir mye bål, men det er mye tang som skal brennes, så det er dårlig egnet til grilling akkurat nå 😉 Når vi er ferdig å rydde skal det nok bli både varmt og søtt!

  @Øyvind pedersen
  Tror gutta syntes det var ganske artig, hadde blitt mye pes med den store båten inni bukta der. Men for fremtidig flytting av store steiner er båt absolutt en mulighet ja!

 4. Så bra å få gjort dette når det er så godt arbeidsvær.det blir supert til koselig grilling .Flinke gutter ja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.