Verdens bokdag

Ikke visste jeg at det er en internasjonal dag for bøker, men i dag er det altså Verdens bokdag. Og jeg feirer, naturligvis. Jeg kommer sikkert alltid til å være så gammeldags at jeg leser papirbøker, selv om det finnes utrolig mange kule lesedingser og lydalternativer. Jeg ser det praktiske i å slippe å gå tom for hyllemeter, og jeg ser det praktiske i å kunne strikke, kjøre bil eller jogge og “lese” samtidig. Men det er noe med bøker som inventar, som fysiske gjenstander, følelsen av papir og ikke minst gleden over å ta vare på dem, som jeg ikke er klar for å slippe taket i.

Lesestoff fra generasjon til generasjon
Lesestoff fra generasjon til generasjon

Jeg leser ikke like mye hele tiden, blant annet er jeg ganske opphengt i strikking for tiden. Allikevel ligger det heldigvis bøker i kø som jeg gleder meg til å ta fatt på i ledige stunder. Jeg er også glad for at ungene leser bøker. Siste spennende oppdagelse er en ungdomsserie skrevet av John Grisham. Disse bøkene handler om tretten år gamle Theo Boone. Til tross for sin unge alder kjenner han hver eneste dommer, politimann og rettsskriver – og kan sin juss. Kjekt med bøker som fremmer de unges leselyst!

Leave a Reply

Your email address will not be published.