Deilige hagetider

Selv om værmelderne fikk sørgelig rett enda en gang og sommeren er litt mer på vent, så er det aldeles nydelig å stelle med hage for tiden. Pinsevarmen skapte rene eksplosjonen i spirer, skudd og blomster. Tenke seg til at det bare er et par uker siden vi måtte lete etter hvitveis! Heggen er i full blomst og lukter bedøvende godt.

Drivhuset blir bittelite under den store heggen
Drivhuset blir bittelite under den store heggen

Prestegårdsrosene fikk kraftig medfart både i fjor sommer og i vår under felling av trær. De skulle klippes uansett, men det ble nok litt mer enn planlagt. Derfor er det svært gledelig å se så mange skudd på begge buskene nå. Det er skikkelig sprett i bærbuskene også – håp for ganske så mye rips:

rips-22mai
Heter det rips-kart? Blir i alle fall noen deilige desserter av dette!

Vinrankene mine har ikke akkurat fylt drivhuset tidligere, selv om det var antydning til druer på dem i fjor. De ble dessuten både knekt og maltraktert under flyttingen i vår. Det er kjempeartig å se at det kommer grønt på dem nå – tenk om de kan trives og slå skikkelig rot i den nye kroken sin!

Kom varme og la vinrankene få masse druer!
Kom varme og la vinrankene få masse druer!

Jordbæråkeren har fått en mini-makeover. Planen er å beholde plantene i år, og kanskje bytte ut en del av dem til neste år. De eldste kan kanskje flyttes med på hytta eller samles et annet sted, sånn at vi gir rom til nye krefter. Det er uansett en veldig trivelig vekst å ha i hagen, så borte blir de ikke.

Frodig grønt i jordbæråkeren, blomster er i kjømda
Frodig grønt i jordbæråkeren, blomster er i kjømda

Drivhuset er fortsatt yndlingshjørnet mitt i hagen. Her kan jeg pusle og kose meg lenge. Nå er det i alle fall ganske så mye basililkum i farta, og jeg er smått optimist med tanke på tomater og squash også. Det skal bli spennende å se om det blir noen blomster – enn så lenge er det bare grønt.

reddik-og-pipelok
Dette skal forhåpentligvis bli reddiker og pipeløk
mynte-lok-persille
Mynte, rødløk, persille og noen spede spirer av litt annet snaskens
tomater-i-botter
Tomatplantene kommer seg – om enn i sakte fart
squash-botter
Squash-plantene vokser utrolig fort, er skikkelig spent på dem
blomstertobakk
Blomstertobakken vokser trutt, spent på når de skal blomstre
stokkrose-potte
Dette skal bli søte stokkroser

One thought on “Deilige hagetider”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *